Home » Printare 3D

Un SR DAC printat 3D

5 November 2015 No Comment 3,130 vizualizări

Diversificarea machetelor 3D realizate de mine trebuie sa continuie cu o serie de cabine tip SR DAC.

Dac 6135 R/RA (cunoscute si sub numele de SR-Dac) sunt aceleasi modele cu SR 113/114D, dar cu un “face-lift”, care a constat in: inlocuirea grilei si panoului frontal, cu un panou fara decupare pentru faruri si inlocuirea barei de protectie fata cu un model adaptat de la Roman – din 3 bucati si cu decupare pentru faruri. De asemenea a fost schimbata si cutia de viteze cu AK 5-35, cu 5 trepte nesincronizate. In ultimii ani de fabricatie, capotajul a fost modificat, fiind fabricat din fibra si devenind rabatabil. (sursa Automobile Romanesti).

Iata acum un camion basculanta de tipul celor folosite in agricultura pe vremuri.

Ca tot se poarta treaba cu “macro” , am zis si am facut, vorba aceea, pe barba mea, poza frontala a machetei SR DAC scara 1/43 aflata in lucru.

Urmeaza argintarea farurilor si ma gandesc sa folosesc staniol sau folie de aluminiu de gatit.

…………………………………………………………………………………………..

Am obtinut rezultate mai bune cu modelul de tip oglinda staniol si geamul din rasina transparenta., dupa cum se vede in ultima poza.

…………………………………………………………………………………………..

Dupa cateva incercari, dupa numeroase teste, dupa reproiectarea unor repere, au rezultat doua modele de SR-DAC.

Primul, un camion cu basculare in trei rampe (spate, si laterale), folosit la transportul cerealelor in trecut, la care am facut bascularea fizica numai in rampa spate din motive tehnice. (la scara aceasta e dificil sa faci piesele cu buloane interschimbabile pentru modificarea parghiei de basculare). Bena era miscata de un piston central, in 4 trepte mici, cu fixare in nuci sferice la ambele capete. Probabil ca la o scara mai mare s-ar utea realiza, dar la 1/43 nu vad sensul.

Secundul, o sea “long vehicle” in varianta cu obloanele din lemn ramforsate cu nervuri lemnoase, masina care a fost folosita mai cu seama in transportul de marfuri pe plan intern, cel mai adesea la balotii de paie.

Acum lucrez la proiectul benei metalice cu ramforsari din profil metalic.

Cabina rezultata dupa un an de lucru la ea. Pentru a deveni o piesa printabila. De mare folos mi-a fost desenul initial proveit de la Iulian Pintea, insa cabina folosita este integral reproiectata.

Iata si rezultat dupa 2 saptamani. Cele doua piese unicat vor pleca in alte tari!@

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.