Home » Colectia AUTO, Editorial

Prototipuri, unicate si modificate de Arin Panait

17 July 2014 No Comment 4,371 vizualizări


Ca tot veni vorba de prototipuri, pot sa spun ca in ultimii ani de cand m-am apucat de modelismul auto, din mainile mele au iesit o lunga serie de machete, modificate mai intai, si mai apoi lucrate de la zero. Pe baza machetelor DeAgostini aparute la inceput, am realizat multe variante care mai apoi au fost puse in productie de catre DeAgostini. Ramane insa valoarea piselor scoase inainte de productia de serie chinezeasca. Si mandria ce le-am realizat primul.

Cu un an in urma m-am apucat de camioane. Avand ca baza cabine, roti si sasiuri fabricate pe colectia din Franta, am realizat numeroase prototipuri de camioane ce au circulat in Romania, sperand ca DeAgostini sau altii, sa preia ideile si sa le scoata in serie. Mai bine realizate si mai corecte decat cele facute de mine acasa. Cu toate ca eu am incercat sa scot modele cat mai aproape de realitate, de multe ori m-am impiedicat de lipsa unor piese. E cu totul altceva sa lucrezi in regim rudimentar, casnic, cu tehnologie de domiciliu, si cu totul altceva sa scoti in regim industrial beneficiind de resurse incontestabil mai putin limitate decat ale mele. In acest demers am fost ajutat de prieteni care au luat de peste hotare piese pentru mine. Le multumesc din suflet. Fara ei nu as fi reusit sa scot atatea modele unicat.

Va prezint o mica serie de imagini ale unor machete facute de la zero, prototipuri, precum si ale unor machete realizate prim nodificarea pieselor uzinale DeAgostini sau alte colectii, rezultatul find acelasi, modele unicat, prototipuri home made. Unele mai reusite, altele mai putin. Dar ramane satisfactia ca au fost gandite de mine, proiectate si apoi transpuse in piese de colectie. Pentru mine valoarea lor este inestimabila!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.