ARO 243 – Militia la Slobozia
Militia in control la Atelierele PanArin din Slobozia
Numai militia nu avusesem in control la Atelierele PanArin, asa ca, respectand traditia, astazi militienii au trecut pe la noi. Nu pentru controale insa si nici pentru amenzi. Tovarasii au facut o vizita de lucru, pentru a ridica vehicolul construit special pentru patrulele de noapte de prin barurile si cluburile locale, unde delicventa juvenila este in floare si scapata de sub control. Pentru dumnealor, meseriasii de la Atelierele PanArin au recreat un model de ARO al anilor de glorie, masina cu care se patrula noaptea spre linistea cetatenilor, fapt nemaivazut in zilele noastre. Modelul era in general folosit pentru transportul sub escorta a arestatilor, acuzatilor sau a detinutilor.
Masina are la baza conceptul 243, cu masca de 241. Geamurile din duba spate au fost inlaturate si s-a montat cate panou plin. La fel si luminatoarele laterale usii din spate. La geamul de pe usa dorsala au fost montate gratii, tinand cont ca masina este folosita la arestarea infractorilor fara ocupatie. Intre cabina soferului si duba, a fost montat un panou despartitor cu geam de vizitare securizat. Canapelele au fost tapitate cu material gri. Numeroase nichelaje facute la comanda infrumuseteaza Zimbrul Carpatin albastru. Stergatoare nichelate, bari si oglinzi la fel. A fost montat un girofar albastru si o antena de comunicatii pe plafon. Pentru urmarirea in conditii nocturne, au fost create si montate doua proiectoare suplimentare.
Militienii foarte multumiti, au acceptat ca masina sa fie pozata alaturi de suratele ei mai batrane din seria made by Prognosis. Din pacate, tovarasii nu au acceptat sa fie pozati de jurnalistii prezenti la eveniment.
Cateva date despre istoria ARO
http://romaniancar.com/istoria-aro/
http://ro.wikipedia.org/wiki/ARO
Aro 243 si 244 au fost prezentate pentru prima dată la EREN 69. Când au apărut pe stradă, greu de spus, in numărul 11/1975 se spune că va fi pus (probabil din 1976) la vânzare prin I.D.M.S Aro 240 (cel mai probabil anuntul se adresa persoanelor fizice), iar intr-un articol dedicat TIB 76 se spune că Aro a prezentat toată gama (mai putin 320 care cel mai probabil a apărut in 78). Deci greu de spus când au inceput să fie comercializate dar sigur 243 si 244 au fost prezentate in 69.
Published on: Oct 7, 2013
Foarte frumoasa, insa am o remarca : La aceasta varianta , avea doar o singura lampa de marsarier ,si anume pe partea stanga. La unele modele, lampa din dreapta de sub stop era rosie si era lampa de ceata ( la unele modele, nu stiu daca nu era de fapt o modificare ulterioara). Oricum acest facelift , ca si cel de la ARO240, mi-a placut foarte mult. Cele cu masca de plastic neagra nu prea mi-au placut. Nu stiu cum sa fac sa nu mai aiba farurile asa proeminente, la acest facelift , sticla era destul de plata ( ca si la TV sau Bicegi si IMS , era acelasi far), nu asa “bulbucate”, bine , asta e vina lui DeA.
Foarte corect. Lampa o voi face rosie pe dreapta. Mi-a scapat. Insa l;a faruri e greu. Am incercat ceva la modelul http://arin.panait.net/aro-241-militar/ unde am pus faruri scoase din masca unui 243. Aici nu am mai avut piese. Stiu ca anumite elemente nu sunt corecte, insa piesele de schimb e greu sa le procuri. Bugetul nu imi permite sa iau o macheta numai pentru faruri.
Foarte reusita si acea modificare, credeam ca ati frezat sau ati netezit farurile. Cat despre rama neagra , acest facelift a existat si cu rama neagra la far , acest far fiind foarte preferat la modelele de armata ( si acest facelift de fapt) pentru usurinta cu care se monta masca de camuflaj a farurilor. Ma gandeam sa le iau de la un TV…oricum , am vazut intr-o poza din fosta DDR, IMS si TV cu faruri de trabant. Aceste faruri intr-adevar au proeminenta mai mare.
DeAgo a facut niste greseli. Farurile de M461 au fost si pe tv si pe 241, 240 etc. La machete, nu sunt identice, ca atare au muncit in plus cu matrite diferite. Nici stopurile rotunde spate nu se portivesc intre modele aro…
Leave a response!
Vanzari / Cumparari
Cuprins
Facebook
Forum modelism
Comentarii Recente
Arin Panait pe Facebook
Reclame
Posturi Recente
cele mai comentate
cele mai vizualizate