Home » Tunare Masinute

Dacia 1300 DeAgostini – MILITIA

11 April 2012 7 Comments 15,228 vizualizări

Pentru ca in generatia mea, Dacia 1300 MILITIA era prezenta in peisajul automobilistic din Romania, am decis ca este cazul sa dotam vitrina cu un astfel de exemplar, mai ales ca dispuneam de o macheta Dacia 1300 cu multe defecte vizibile. Asa ca, la murat in nitrodiluant 24 de ore, decojit si periat ca la carte, apoi vopsit cu spray auto acrilic alb in doua straturi.

Pentru partea de jos, cea albastra, am folosit la demarcare niste hartie autoadeziva de la librarie, care parea ceva mai fina decat banda luata de la magazinul auto. Se pare ca este la fel de proasta ca si aceea, pentru ca au ramas ceva urme la imbinare. Am incercat la pensula sa dreg busuiocul insa nu a iesit ca la fabrica. Poate si pentru ca nu am acordat prea multa atentie si am fost foarte stresat in ultima vreme de starea de sanatate. Cel mai probabil, la vara, voi incerca o revopsire a jucariei.

Inscriptia a fost facuta pe coala alba autoadeziva, la fel si numerele de inmatriculare. Girofarul este facut din LED transparent, vopsit la pensula cu albastru acrilic diluat ca sa dea transparenta, iar baza girofarului cu aluminiu. La interior am vopsis canapelele cu gri, tija la schimbator si manerele la usi cu aluminiu, la fel si scrumiera de pe portiera. In bord de asemeni am marcat partea aluminizata. Teava de asapament a primit si ea culoarea argintie, semnalizarile portocalii. Chair daca nu e tocmai ce mi-am dorit, aceasta macheta este prima incercare de combinare culori. Cel mai probabil ca trebuia o hartie mai buna pentru a nu lasa urme asa urate…. Una peste alta, avem o Dacia 1300 MILITIA, cu un echipaj de plutoneri gata sa intervina acolo unde este nevoie.

7 Comments »

 • Bogdan said:

  arata foarte bine!

 • Raducu Z said:

  Formidabila, exact ca si originalul!
  La cat mai multe!

 • filipovici said:

  Sunteti un maestru in ceea ce faceti d-voastra cu modificari la machete.M-ar interesa cat costa o macheta cu Dacia de Militie.

 • Cristi said:

  Mar interesa si pe mine o macheta dacia 1300 cat costa una

 • Prognosis (author) said:

  Asa ceva se discuta in privat. Ai la CONTACT datele mele de legatura!

 • marius said:

  cum ati reusit sa cojit asa de bine macheta ce solutie e aia ?

 • Prognosis (author) said:

  scrie in articol…. “Asa ca, la murat in nitrodiluant 24 de ore” trebuie doar sa cititi!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.