Home » Tunare Masinute, TV utilitare

TV 35 FSR semi-trailer (detaliu de temperament)

11 December 2013 19 Comments 13,151 vizualizări

Un vehicul lung, pentru drum lung, cu un timp lung de lucru, pe masura! Rezultatul? Inca un unicat marca Prognosis!

Astazi, iata ca  “am apucat” sa definitivez si aceasta lucrare destul de laborioasa, ale carei inceputuri sunt povestite detaliat in primul episod. Pentru ca nu am mai avut roti, la capul tractor am lasat fara jumelare puntea din spate. Cand vom avea roti vom schimba cu jumelate. Astazi s-a lucrat pe detalii, detalii de temperament. Masina chiar arata vulcanic, asa cum sunt si eu. Un incepator nesfarsit! Nu ajunge o viata sa poti invata si aplica tot ceea ce vrei sa inveti si sa faci. De multe ori, (de cele mai multe ori), nu imi ajung banii pentru cate vreau sa “apuc” sa fac in cate zile mi-au mai ramas!

Asa ca, din putinul pe care l-am avut, am inchegat inca un proiect la care visam de multa vreme. Capul tractor a ramas de moda veche. Masca cea noua o voi amplasa pe alt vehicul aflat in lucru. Sper sa “apuc” sa-l termin si pe acesta! Pana atunci, va las sa va rasfatati cu noua mea realizare. Daca va place, nu va sfiiti sa dati un like pe blog. Poate sa lasati si un comentariu! Va multumesc!

P.S. Astazi au sosit inca trei vehicule pentru transformari, de la bunul prieten Petrea Hromei din Botosani. Multumesc Petru pentru donatii! Nu te voi dezamagi nici acum.

19 Comments »

 • AdyShoR said:

  Felicitari! Macheta e senzationala.

 • Lucian Mihai said:

  FELICITARI!

 • Schumy said:

  Felicitari Prognosis, ai progresat mult si ai ajuns la un punct in care scoti machete foarte reusite si unicat(lucru foarte important.

 • Prognosis (author) said:

  Multumesc Andrei! Si lucrarile tale imi plac!

 • outlaw said:

  Frumos. Imi amintesc priin intermediul lucrarilor tale de masinile copilariei mele “comuniste” (pe jumatate). Nu pot sa uit, ori de cate ori vad un ARO sau un TV, de mirosul de motorina si de incercarile de pornire pe timp de iarna.

 • Raul Mosutan said:

  Ce sa mai spun. Am urmarit proiectul de la inceput.. si precum eram obisnuit cu machetele din mainile domnului Arin… A iesit excelent 😀

 • Ionut said:

  Prietene ce ai facut aici se cheama jihad. Felicitari!

 • darkbrother said:

  felicitari maestre

 • Prognosis (author) said:

  Va multumesc tuturor pentru aprecieri!

 • Prognosis (author) said:

  Stiu ca nu am nimerit-o cu numerele… dar m-a lasat imprimanta si nu sunt fonduri pentru cartuse noi. Noroc ca aveam printate de asta vara. Poate imi aduce Mos Craciun, dar vad ca nu raspunde la telefon batranelul…

 • PETER Tamas said:

  Deosebita lucrare acest semi-trailer, cu cap tractor TudorVladimirescu 35 FSR.

  Schema de culori deschise este foarte placuta si pune in evidenta detaliile machetei modificate! Pararea mea este ca asa arata chiar mai bine cu masca de moda veche decat cu cea modernizata (face-lift).

  Detaliile sunt tratate cu grija, imi plac rotile duble de la remorca vopsite in aluminiu, faine: inversate si strunjite, remorca adaptata, manufacturata dintr-o bena mai mare, oglinzile mutate pe portiere sunt original gandite, imi place ca ati confectionat un alt esapament, cu emisiile de gaze catre mijloxul drumului, detaliile la care ati fost atent (rotile duble, cardan, rezervor de ulei, convertizor, acumulatori si rezervorul de cobistibil) dau si mai multaa valoare adaugata machete!

  A iesit un unicat deosebit, pe masura, pe care orice iubitor de miniaturi la scara si-ar dori in colectie.

  Felicitari! Superb a iesit!

 • Prognosis (author) said:

  Multumesc prietene Peter!

 • Piniuli said:

  Exeptional! Adevarat unicat, si ceva ce la DeAgostini n-o sa iasa niciodata! 😉

 • Valentin said:

  Felicitări pentru o lucrare într-adevăr deosebită. Sărbători fericite!

 • Prognosis (author) said:

  Multumesc asemenea~!

 • Dionisie said:

  Frumoasa realizare domnule Arin.
  Culorile sunt superbe.
  Stiu despre existenta acestui autotractor dar in Brasov am vazut o singura data unul in trecere.
  Am doua intrebari:
  1. Autotractorul nu avea o potcoava in care intra boltul semiremorcii asa cum au autotractoarele cu sa, mari?
  2. Semiremorca nu avea picioare de calare pentru situatia in care remorca era detasata de autotractor?

 • Prognosis (author) said:

  Din cate m-am documentat eu, aceste masini au fost gandite ca un tot unitar. Ele nu schimbau remorcile precum la TIR. Nu aveau potcoava, ci un orificiu cu oala tip bila si un sistem de siguranta. Remorca nu avea picioare, pentru demontare se foloseau niste capre fixe aflate in garaj.

 • tudor said:

  Foarte frumos…foarte reusit , ca orice lucrare a Dumneavoastra. Tin minte ca am vazut astfel de ansambluri in Bucurestiul comunist, inclusiv sasiu aro 320 cu semiremorca. Tin minte ca aceste trailere TV erau folosite pentru a transporta butelii, dar si lapte sau alte marfuri alimentare, insa dupa 1990 , nu le-am mai vazut. Eu insa le tin minte ca erau gri, in cel mai vesel caz bleu.

 • tudor said:

  Si apropo…nu aveau neaparat roti jumelate…erau si cu roti simple.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.