Home » Camioane, Tunare Masinute

Roman 8135 FA autospeciala de pompieri la Slobozia

27 February 2014 18 Comments 14,052 vizualizări

Grupul de pompieri “Mini Barbu Catargiu” din Slobozia Mare, au solicitat cu ceva vreme in urma Atelierelor PanArin din localitate, restaurarea unui vehicul de pompieri de tip Roman 8135 FA (autopompa cisterna) echipat cu un motor de 135CP, tractiune 4X4, in amintirea vremurilor cand acestea mai erau in uz.

Dupa indelungi tatonari, documentari pe net si dupa realizarea planurilor de lucru potrivit caietului de sarcini, meseriasii de la Slobozia au demarat in tromba actiunea de reconstituire a celebrei autospeciale romanesti. Macheta de baza a fost un frigorifer Roman Diesel, de la care s-au imprumutat pentru modificare cabina, rotile si o parte din sasiu. Macheta a constituit o mare provocare prin numeroasele repere ce au trebuit confectionate. S-au folosit diverse piese provenind din donatii de la dl. Sebastien din Franta, (scari, tunul de apa, lampi de semnalizare, etc.), repere modificate astfel incat sa vina cat mai aproape de realitatea vehiculului reconstituit. O lucrare extrem de dificila la scara 1/43, pe care meseriasii de la Atelierele PanArin din Slobozia, s-au straduit sa o realizeze cat mai bine.

Dupa sedinta foto, masina reprodusa, unicat la aceasta ora, a fost predata pompierilor care vegheaza la apararea impotriva incendiilor in garajele PanArin, urmand ca modelul sa fie reprodus cel putin in doua exemplare, (model mai nou), asta desigur dupa o pauza de refacere a capacitatii productive a meseriasilor istoviti de munca intensa din ultimile zile. Pompierii din cadrul Grupului “Mini Barbu Catargiu” din Slobozia Mare, s-au aratat incantati si multumiti de realizarea atelierelor PanArin.

18 Comments »

 • Marius Gigi Tudose said:

  Felicitari pentru realizare. Minunata macheta !

 • Lucian Mihai said:

  Stiu ca invidia este un lucru urât dar vă invidiez in sensul bun 🙂 FELICITARI!

 • PETER Tamas said:

  Ex-tra-or-di-nar!

  O lucrare extrem de dificila, cu repere reproduse si/sau construite de la zero – sasiu, aerisiri, pasaje roti, scari, tun de apa, manere usi, lampi semnalizare, tevi. Totul la scara.

  O macheta de autospeciala superba, un unicat care a iesit extrairdinar de bine! L-as cumpara oricand pentru colectia mea de camioane. ROMANul modificat arata foarte bine in culoarea pompierilor si cu 3 stergatoare.

  Felicitari! Va multumim pentru poze!

 • OLECO said:

  Frumoasa, felicitari!

 • Constantin Dumitru said:

  Ca de obicei, nu te dezminti!

 • Petrea said:

  O macheta extrem de frumoasa!!Felicitarile mele!!

 • Irwin said:

  Splendida realizare!!! Aveti de ce sa fiti mandru, d-le Arin! 🙂 Cat de bine poate sa arate, mai ca as zice ca e reala, vazand-o in poze!…

 • rooovidiu said:

  Felicitări domnule Arin.
  Şi de autobuze când ne apucăm domnule Arin ?

 • Prognosis (author) said:

  Multumesc! Autobuzele sunt domeniul altor modelisti si nu cred ca vreau sa interferez!

 • Piniuli said:

  Incredibil! Ce poate sa iasa din mana unui om!!

 • grigion said:

  Arată superb! Felicitări d-le Panait!

 • ard9600 said:

  Felicitări. Arată impecabil. sper să văd şi o APCA, un ATI….

 • Prognosis (author) said:

  APCT Roman 8135 FA
  http://forum.pompierii.info/printthread.php?tid=1079&page=16

 • adrian cosmin said:

  IMPRESIONANT FELICITARI CEVA EXTRAORDINAR
  DAR PUNETI SI IN VINZARE ASTEPTAM NERABDATORI

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.