Home » Camioane, Tunare Masinute

O noua APCA in serviciul de pompieri de la Sloboxia

8 July 2014 12 Comments 12,626 vizualizări

Divizia de Pompieri Militari de la Sloboxia anunta cu mandrie proletara achizitionarea unei noi Auto Pompe Cu Apa (APCA), pentru prevenirea si stingerea incendiilor in localitate. Executata aproape de la zero, (au existat doar cabina, rotile si sasiele de baza), autoutilitara de stingerea a incendiilor a fost realizata dupa mai multe imagini de pe internet si cu materiale aflate la indemana Atelierelor PanArin. Forex, ABS, mine de pix si alte minuni reutilizabile. Dupa poza de grup, masina de pompieri a fost predata militarilor pentru a fi pusa in folosul cetatenilor si a societatii sloboxene multilateral subdezvoltate!

AUTOPOMPA CISTERNĂ DE ALIMENTARE CU APĂ APCA R12215 DFA

APCA R 12215 DFA face parte din grupa maşinilor de stins incendii de mare capacitate ,dispunând de un rezervor de apă de 9000litri , un rezervor de spumant de 800 litri şi o pompa de debit mare. APCA R 12215 DFA poate lucra independent sau în cooperare cu alte maşini.
CARACTERISTICI TEHNICO-TACTICE
– APCA este construită pe autoşasiul ROMAN cu portanta de 12 tone şi transmisie integrată.
-An fabricaţie :1989
-Pompa centrifugă tip PSI 50/8
-Greutate totală :21,5 tone
-Masa proprie :10 tone
-Motor DIESEL tip D2156HNM8
-Consum carburanţi:vara-40,5litri ; iarna-44,5 litri
-Consum carburanţi la ora de funcţionare : 22litri
-Lungime totală : 8,6 metri
-Laţime : 2,5 metri
-Înălţime totală : 3,1metri
-Rezervor apă :9000litri
-Rezervor spumogen lichid : 800 litri
-Masa totală : 21500 kg
-Poate lucra în următoarele variante :
-să refuleze apa din propriul cazan
-să producă şi să refuleze spuma mecanică cu ţevi generatoare de spumă : 30m.c. spumă
-să alimenteze alte autospeciale.

Sursa http://forum.pompierii.info/printthread.php?tid=1079&page=13

12 Comments »

  • cristi said:

    Ca să fiu cobe, o să spun că la cabină, nu știu cât de corect e al doilea geam. Pompierii aveau și paturi, dormeau acolo? Altfel, cred că e cea mai bună construcție a dv. de pana acum și chiar nu exagerez.

  • Ene Leo Martin said:

    Esti cobe bre. Ia vezi ca a pus omul link cu masina reala. Va grabiti mai frate sa dati cu pietre. De aia se duce dracului tara asta, plina de carcotasi. Habar nu aveti, nu va documentati, dar dati cu pietre. Vai de soarta voastra! Vezi ca avea locuri in spate masina aia!
    http://s19.postimg.org/e7w1f3wer/image.jpg

  • Prognosis (author) said:

    oooof! Chiar asa, ai naibi pompieri, veneau la munca sa doarma in spatele cabinei 🙂

  • Pompier said:

    Draguta reproducere! Felicitari!

    Geamurile secundare ale cabinei sunt sigur mai mari. In cabina, in dreptul acestor geamuri , se afla un rand de scaune pentru servanti.

    Cred ca rotile sunt mai mari, autospecialele au fost gandite cu anvelope de dimensiuni sensibil mai mici decat autosasiele normale.

    Una peste alta, si lungimea este , cred, mai mare decat cea normala.

    Lampile din spate nu sunt pe sorturile de cauciuc.

    Scarile de acces pe bazinul de apa sunt supradimensionate , la fel si suportul proiectorului suplimentar.

    Oricum, foarte frumos realizata, FELICITARI!

  • Prognosis (author) said:

    Stiu ca am supradimensionat scarile de acces de pe acoperis, dar asta o voi rezolva in timp, in rest este in cote! Inclusiv rotile cu talon redus. Numai avand doua machete alaturate iti poti da seama de diferenta!

  • Mihai Lucian said:

    Pompieri dormeau =))) =))))) Pompierii aveau și paturi, dormeau acolo? Da dormeau acolo ca intreg neamul asta de carcotasi si se trezeau cand auzeau foc foc!!! Doamne ajuta…ca altfel ne ducem naibi! ps: felicitari pentru realizare!

  • AntonPegasus said:

    Mie chiar îmi place! Mai vrem!!!

  • AntonPegasus said:

    În timp ce scriam a trecut pe lângă casă o maşină de pompieri, în plină misiune. Cred că aleargă pentru a stinge focul din creierul supraîncins al celui ce critică doar pentru a fi băgat în seamă…

  • Ene Leo Martin said:

    Corect! Mai intai de toate, eu subliniez, daca mai este cazul, ca in ceea ce priveste lucrarile lui Arin Panait, unicatele, exista doua feluri de urmaritori. Cei care le admira, le apreciaza si le privesc cu placerea de a vedea ceva facut cu mana, neindustrial, unic si ireversibil ca si piesa de colectie, si cei care plini de invidie, cauta nod in papura si se dau de ceasul mortii numarand prezoanele de la roti. Eu le amintesc celor ce nu-si pot stapani invidia, ca sunt sute de mii de machete facute industrial, de echipe avizate, complexe, de proiectanti, ingineri, manufacturisti cu renume mondial, care au lipsuri mult mai mari si mai grave decat ce face omul asta pe o masa improvizata pe masina de spalat din holul mic. Am fost la el acasa, am vazut colectia pe viu. Nu se poate exprima in cuvinte satisfactia pe care ti-o da privirea acestor minuni.
    Multa sanatate Arine caci de asa ceva ai chiar nevoie ca sa ne incanti in continuare cu minunile tale. Pacat ca nu esti finantat cum se cuvine ca sunt sigur ca ai scoate multe alte minuni! Duminica vin pe la tine!

  • AntonPegasus said:

    Mă regăsesc cu nostalgie în fiecare machetă creată ori tunată de domnul Panait. Visam cu ochii deschişi în copilăria anilor 80 , voiam ca toate maşinile care circulau atunci să aibă un fidel corespondent între jucăriile mele. Fără ca nimeni să mă înveţe , fără a fi înscris pe la vreun cerc al Casei Pionierilor, m-am apucat să creez autobuze, camioane şi microbuze. Din hârtia aia aspră a blocului de desen , uneori cu tot cu copertă şi câte un aracet ori prenadez luate pe ascuns din stocul casei( cariocile mi se terminau rapid , iar ai mei nu mai ştiau de unde să procure, descoperisem că dacă folosesc acuarele sau altceva pe bază de apă pentru a da culoare caroseriilor, creponam hârtia ). Visam cu ochii deschişi ca tot ceea ce fac să prindă un contur cât mai aproape de realitate. Apoi arătam ceea ce ieşea celorlalţi, altor copii cu care mă jucam, iar ei se mirau , unii mai râdeau zicând,,ha-ha , ale tale sunt din hârtie, ale mele sunt din fier” . Nu îmi păsa. Cei ce simt ca mine sunt mulţi, asta aveam să constat după atâta vreme, în plină maturitate, ajutat uneori de internet. Nu m-am gândit să spun asta tuturor, însă mă adresez celor ce numără paturile maşinii de pompieri : număraţi-le în gând!!!

  • Ene Leo Martin said:

    Catre Pompier!

    Nene, si eu sunt pompier. Masina care tocmai a plecat la casare si care a fost inspiratia dl. Arin, avea stopurile pe sorturi, rotile cu dimensiuni reduse au disparut o data cu ea, aici aveti dreptate, dar a folosit ce roti a gasit la indemana. Nu mai fiti asa scupulosi mai frate, priviti ce rateuri dau astia cu fabricile. Rotile sunt facute de fabrica pentru modelul romanesc. Pe astia nu-i critica nimeni?
    Chiar sunteti de mare bacanie!

  • Mesterul Manole said:

    Hmm! Am fost la Arin acasa tocmai cand lucra aceasta macheta. Era deschis calculatorul si mi-a aratat. Poza de fundal era cea de pe site, peste ea lucra el exact la dimensiunie reale piesele machetei. Cum poti spune pompierule ca nu e bine. Ca era mai lunga, mai scurta sau mai nu stiu cum. Va dati mari si va aruncati la critica fara sa aveti habar, doar de dragul de a va vedea insrisurile pe pagini… Rusinos@

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.