Home » Tunare Masinute

Dacia 1410 Break DeAgostini

26 January 2013 3 Comments 7,115 vizualizări

Cu cativa ani in urma, am condus un astfel de exemplar, abia iesit de la reparatii kapitale, care de la Slobozia pana la Fetesti m-a trecut prin doua crize de nervi. Una ca a ramas fara baterie, a doua pana am descoperit de ce, mai ales ca am pus niste batrani sa ma impinga sa o pornesc. Baietii veseli de la atelier, uitasera sa puna o piulita la firul de excitatie al alternatorului, si tot drumul firul a cazut iar el nu a incarcat bateria. Cand am oprit la Fetesti, abia atunci am vazut ca nu am baterie, pentru ca indicatorul din bord nu functiona. Amintirea m-a bantuit o vreme, si in memoria acelui moment, am decis sa reproduc vehicolul buclucas, (fara sa fac onoarea de a aminti publicatia careia apartinea jaful de masina care troncanea din toate incheiturile si care la fiecare devinelare imi crea impresia sa ceva se rupe)…

Asadar, pornind de la doua machete DeAgostini, foarte bine realizate, prin metode specifice, (na ca am dat in patima limbii de lemn a politistilor!), am obtinut materia prima pentru doua machete pe care doresc de ceva vreme sa le realizez. Prima, Breakul 1410, este obiectul acestui material. A doua, e in santier!

Dupa montarea caroseriei, tot prin metode specifice meseriasilor de la Atelierele PanArin, am aplicat vopseaua metalizata cat de cat asemanatoare ideilor mele despre un break abia iesit din kapitale. La interior am tapitat intre timp scaunele cu huse gri, cusute cu ata neagra (na!). La haion am facut si panoul protector al portbagajului. La final am adaugat si un stergator de luneta. Un portbagaj de vacanta, prin usoare adaptari, a ajuns sa poata mari capacitatea de transport a vehicolului pe plafon. Doua faruri de ceata montate in bara, au definitivat lucrarea. Dupa inmatricularea corespunzatoare, (desi albastrul nu a iesit corect pe numar, pentru ca zilele trecute am dus cartusul la incarcat la o firma din Slobozia, unde meseriasul lui peste a incurcat camarutele de cerneala si a pus cu sarg nuanta magenta in compartimentul ce cyan….). Asta e, cand nu sunt bani de un cartus nou, ne carpim pe unde apucam. Bugetul de tranzitie este redus, asa ca improvizam. Parbrizul a fost imbunatatit prin aplicarea unei folii fumurii, pentru protectia ochilor conducatorului auto.

Dupa sedinta foto, brekul buclucas a fost parcat in garajele PanArin, in memoria unui vehicul care a impanzit strazile Romaniei post revolutionare!

3 Comments »

  • Adrian said:

    exista posibilitatea sa construiti o bara spate pentru modelul asta, dar ca cea din poza cu masina reala?

  • Prognosis (author) said:

    Puteti lua o bare de la modelul http://arin.panait.net/dacia-1309-deagostini/

  • Adrian said:

    asta este problema, pentru ca nu a aparut un model cu bara de plastic 1310 cn2 sau cn3 de exemplu nu am de unde lua

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.