Home » General, Vehicule militare

Armata e cu noi (cea Germana)

26 February 2015 3 Comments 4,327 vizualizări

Azi m-am destrabalat pe teme militare. Stiu ca pacea mondiala este un deziderat international, dar pentru moment am preferat sa ma intretin cu majordomul Zeului Ares.

Bunul meu prieten din Slobozia, dl. Paul, disperat ca nu mai apar in mediul public de ceva vreme, m-a sunat azi sa ne intalnim la o berica in oras. Eu am zis da, insa corpul meu a spus un NU hotarat. Imoblizat de groaznice dureri de coloana, am preferat sa primesc vizita amicului meu la domiciliu.

El nu a venit doar cu berea, ci mi-a facut o mare surpriza si mi-a adus doua reviste cu machete militare care au aparut de curand. Nu sunt un razboinic si nu ma aventurez prea usor pe acest taram, desi sunt un mare luptator, eu prefer sa fug cu pusca-n mana cum se spune, spre arii mai pasnice.

Jucariile mi-au placut si drept urmare m-am dedat la operatiuni militare imediat ce amicul a plecat in treaba lui. Cum starea de sanatate nu mi-a permis sa revendic azi dreptul la planurile stabilite, cum nici nu agreez ideea debusolanta de a zace in pat sa ma vaicaresc, am trecut usor la niste operatiuni de inarmare. Stiu! Nu e bine ce fac, dar promit sa ma revansez si de maine sa ma implic activ in salvarea pacii mondiale si mai ales a balenelor albastre, cu care ma cunosc eu mai bine.

Pana una, alta, am studiat revistele si m-am decis ca este cazul sa intervin cel putin la una din machete, cea pe care o sa o si prezint azi.

Semisenilatul german SD.KFZ 7, o masina de lupta antiaeriana din vremea razboiului mondial doi.

Macheta, foarte frumos prezentata, cu o revista bine facuta, cu multe articole, m-a deranjat prin cateva neajunsuri, drept pentru care am bagat caterul si pensula in ea. Primul lucru a fost sa scot obloanele montate in pozitie de lupta, desi pe stativ macheta pare in mers. Oricum partea de sub obloane continea detalii care nu se vedeau in pozitia vanduta. Asadar am taiat obloanele si le-am montat in pozitie de mars. La cel din spate, scarile stateau aiurea rau in aer, in pozitie nefireasca si drept urmare le-am repozitionat.

La sasiu, senilele nu se asezau corect pe tamburul motor din cauza unei bucati de plastic rezultat din gandirea eficienta a matritei in detrimentul asezarii corecte a senilei pe galet. Am corectat si acest neajuns si am pozitionat cum se cuvine senila pe tachet.

Intre timp, obloanele lipite cu Compacta s-au intarit si am preparat un amestec de culori, pana am obtinut nuanta gri a machetei, cu care am vopsit partile transparete ale obloanelor si scarile de acces pe platforma de lupta, scari pe care le-am plasat in locul firesc pozitiei de mers a masinii.

Dupa ce am am mai corectat pe la rama parbrizului, am vopsit cum se cuvine uneltele aflate pe obloane, precum si pe cele aflate pe remorca. Am murdarit nitel si grilele radiatorului frontal. Am innegrit tevile tunurilor in zona gurilor de foc.

Remorca era fixata pe stativ, la departare de carligul de remorcare. Fireste ca ma deranja si ca atare am rezolvat si aceasta problema atasand remorca in pozitie corecta pe carlig.

Nu sunt un expert in imbatraniri si sincer nu imi plac nici masinie reale si nici machetele murdare, dar solul negru al suportului chiar ca trebuia remediat urgent. Drept urmare am pictat suportul incercand sa imit cat mai bine un sol cu grohotis. Fireste ca niciodata nu gasesc ceea ce caut, drept urmare azi, dupa o ora de cautari, aplicatorul de iarba nu s-a lasat scos la lumina in ruptul capului. Asa ca am renuntat la iarba si am pus cateva buruieni, niste maracini si alte alea.

Pe final, am iarasi satisfactia unei mici micute diorame made in Sloboxia. Deci pot spune ca nu am pierdut o zi din cauza sanatatii la lucrul cu camioanele, ci am castigat o macheta de vitrina…. Cate voi mai aduna nu stiu, si nici ce o sa se intample cu ele dupa ce nu voi mai fi…. Chiar nu cred ca imi va pasa, dar nici nu am stare sa nu fac nimic. Si nici nu am idee unde le voi mai tine, mai ales ca nu am geamuri la vitrinele facute de mine… Dar tot fac la ele! Oricum e mai bine decat sa cheltui banii si timpul prin carciumi 🙂

Mi se pare interesanta revista, dar nu cred ca ma voi implica si in aceasta colectie. E prea mult pentru bugetul meu subtiat de proiecte Bucegi la care azi nu am putut lucrat mai deloc. 🙁

3 Comments »

  • Paul Meme said:

    Cred ca nici nu am ajuns la masina, jos, si deja era demonta!

  • Petrica said:

    Felicitari pentru macheta!

  • Roarke said:

    Scarile trebuiau lasate in jos sau se poate si cum le-ati pus ? Stiu ca poate fi si optiunea dvs. personala.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.