Home » ARO, Tunare Masinute

ARO 10.9 DeAgostini – imbunatatiri

13 December 2014 3 Comments 5,101 vizualizări

Sa dam Cezarului ce este al Cezarului

Ma obisnuisem sa am ce reprosa la machetele DeAgostini. De data asta chiar nu am ce sa critic. Este prima macheta DeAgostini Romania la care am intervenit numai din placere, nu din necesitate sau din obligatie. Si toate astea multumita unui tanar romăn, cu care ma mandresc acum ca sunt contemporan. Chiar daca lui nu-i place sa fie laudat, de data aceasta chiar nu am ce sa-i fac si trebuie sa-l laud din toata inima. Bravos Iulian Pintea pentru aceasta reusita.

Din placere, repet, nu din necesitate, am intervenit putintel la imaginea de ansamblu a machetei. Am capitonat scaunele in culori deschise pentru a evidentia frumusetea machetei. La roti am conturat cu negru butucurile si piulitele prezoanelor. Pe bara din spate am evidentiat cu rosu lampile suplimentare si reflectorizantele. Am argintat sticla oglinzilor si tija schimbatorului de viteze. Am aplicat sigla ARO pe husa rotii de rezerva, ocazie cu care am observat ca suportul este mult ma fidel si mai bine reprezentatat. O macheta jos palaria!

3 Comments »

 • Piniuli said:

  Pai sa fie cu noroc, si sper colectia astia sa fie o amintire placuta tuturor colectionarilor si nostalgicilor automobilului romanesc. Eu am fost un consultant (tehnic sa zic asa) al acestei colectii. Nu am dezvoltat direct aceste machete, nu am fost niciodata in contact direct cu fabrica care le-a produs nici cu grecii de la DeAgostini. Au fost responsabilitatea unui inginer chinez. Doar am emis niste opinii pe baza cunostiintelor mele sau a informatiilor publice gasite, in urma carora a rezultat aceasta colectie. Am fost si eu ajutat de alti pasionati, carora le multumesc, se stiu ei. Uneori s-a tinut cont de opiniile mele, alteori nu, iar uneori (prefer sa zic rareori 🙂 ) opiniile mele au fost gresite. Cert este ca nu am avut niciodata o putere de decizie. Asta a apartinut intotdeauna lui DeAgostini, si de asta nu-mi asum nici un merit.

 • bob said:

  Salut Iulian si multumesc DeA dar si tie pt aceasta colectie.
  Ai idee daca mai sunt sanse sa se reia vreaodata?

 • edi said:

  Daca va place asa mult macheta va pot trimite poze cu masina originala, sa vedeti de unde a plecat proiectul de restaurare,adaug ca-i lipseste bullbar-ul iar jantele sunt diferite!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.