Home » Tunare Masinute

Aro 243 – Pompieri de Slobozia

22 February 2013 3 Comments 4,017 vizualizări

Grupul de Pompieri din Slobozia a fost dotat astazi cu un nou vehicul de legenda, necesar atat pentru interventii, cat si pentru protocol. Masina realizata in Atelierele PanArin, a avut ca baza un model Aro 243 editat de revista DeAgostini, masini de legenda, model pe care s-au facut cateva modificari.

Din sarma de cupru a fost realizat un bull-bar pentru protectia frontala. Folosindu-se masca originala, au fost reproiectate lateralele farurilor, astfel incat sa cuprinda grupuri de cate doua faruri. Materialul a fost forex de 1 m grosime, iar farurile provin de la o Dacia Sport.

Interiorul a fost amenajat prin nichelarea accesoriilor din bord si prin tapitarea cu piele maron a scaunelor si bancilor din spate. Folosindu-se bucati de material pastrate de la kituri diverse, prin strunjirea pe bormasina, au fost confectionate doua proiectoarele suplimentare. Suporti acestora s-au confectionat din bolduri.

Rotile din fata au fost dotate cu butucuri de tip “roata libera” realizate tot din materiale similare, provenind de la diverse kituri de casute. Tot prin strujirea cu pila pe bormasina, dintr-un LED rosu de 3mm diametru, am confectionat girofarul model antic.

Vehiculul a fost dotat si cu un carlig de remorcare. Dupa inscriptionarea cuvenita, masina a pozat in Salonul Auto Prognosis si apoi a fost trimisa Departamentului de pompieri din Autobaza Prognosis, intregind flotila de vehicule de pompieri clasice a colectiei.

Va invit sa urmariti Filmul de prezentare

3 Comments »

 • Dragos B said:

  Intr-o viata anterioara ai fost bijutier al unei case regale ori imperiale…

  http://en.wikipedia.org/wiki/Faberg%C3%A9_egg

  Chapeau!

 • Prognosis (author) said:

  Nu imi amintesc nimic 🙂

 • tudor said:

  Frumos. Mai ales realizarea mastii cu 4 faruri, .

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.