Home » Tunare Masinute

ARO 243 ACR la Slobozia

9 March 2013 One Comment 10,039 vizualizări

Pentru ca Atelierele PanArin se confrunta din ce in ce mai des cu situatii in care echipele de specialisti sunt nevoite sa se deplaseze in teren pentru interventii, s-a hotarat inca din decembrie 2012 procesarea unui vehicul de interventie ceva mai puternic, masina ce ar putea cu usurinta sa se deplaseze in conditii de vreme nefavorabila pentru a tracta vehiculele ramase in pana din cauza iernii care nu se mai sfarsea. A fost aleasa pentru asta o macheta DeAgo foarte reusita a unui ARO 243. Desi masina a fost pregatita inca de atunci, conditiile de temperatura scazuta nu au permis meseriasilor sa se desfasoare eficient in vopsitoria auto. Drept urmare a fost amanat procesul de vopsire pana la sosirea primaverii, care iata, in preajma zilei femeii, au permis cat de cat reinceperea procesului tehnologic.

Dupa uscarea corespunzatoare, s-au conturat toate chederele la geamuri, parbriz si in spate. Mai mult decat atat, au fost facute si chederele la geamul triunghiular al portierei, desi la 243 si 244 varianta cu tipul acesta de masca frontala, portierele erau dotate cu geam culisabil pe macara pe toata suprafata ferestrei, fara a mai avea si acest gemulet trunghiular, dar se pare ca e o scapare a celor de la DeA. La fel am vazut si in pozele cu noul 244 ce va parea miercuri.

La interior s-a vopsit mobilierul cu maro la scaune si canapele, iar cu argintiu au fost conturate ramele aparatelor de masura si butoanele. In portiere am constatat lipsa butonului de deschidere a usii din fanta dedicata acestuia, o alta scapare de la DeA…

Au fost aplicate inscriptionari specifice, sorturi la rotile din spate, catadioptri pe bara posterioara si carlig de remorcare cu bila.  La final, masina a trecut prin sedinta foto, unde un ziarist local a semnalat lipsa unui girofar. Drept urmare a fost intrerupta fotografierea pana cand s-a rezolvat cu girofarul, apoi ziaristi au fost invitati sa continuie cu pozarea frumosului Zimbru Carpatin, vehicul care in trecut a sustinut puternic economia romaneasca, dar care astazi, vai, este sortit uitarii!

Imediat dupa inchierea festivitatii de lansare a masinii, ziaristii au fost poftiti la un ceai cald, de care au profitat cu pofta numai cei care au adus zahar de acasa, intrucat organizatorii din administatia locala au fost foarte acrii… dupa care masina a fost trimisa in primele sale misiuni, acelea de a aduce de la vopsitorie doua din vehiculele cu care se deschide sezonul la export al Atelierelor PanArin.

One Comment »

  • Gabi said:

    o sa apara aro 244 la de agostini pe 13 martie

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.