Home » ARO, Tunare Masinute

ARO 243 Aviatia Romana

3 April 2012 No Comment 3,820 vizualizări

Ultimul ARO 240 transformat in 243 l-am dedicat Fortelor Aeriene Romane. Pentru construirea partii carosate, am folosit la acest proiect un alt material decat forexul. Am construit intreaga structura carosata din ABS de 1 mm grosime. Am inceput de la o macheta trimisa prin colet de catre DeAgostini, dramatic manjita de scursura adezivului pe una din portiere.  Precedeul in esenta a ramas valabil ca si la ARO 243 POLITILIA. Materialul folosit este ceva mai dur decat comatexul si trebuie lucrat mai atent, dar confera o rezistenta sporita caroseriei lucrate si o finete mai mare la slefuire.

Cabina realizata, a fost dotata cu geamuri ceva mai mari, mai luminata la interior, conform unor imagini de pe internet. Intre sofer si spatele cabinei am montat perete despartitor, dotat cu geam interior destul de mare. Sticla geamurilor am reprodus-o din resturi de pe la casutele de trenulete, taiate cu traforajul fin. Scaunele au fost facute cu un gri deschis. Bordul a ramas negru, doar bara de sustinere de la locul din dreapta, a fost nichelata. Interiorul portierelor s-a vopsit cu negru. Din pacate, geamul mic de pe portiera de la sofer, cel triunghiular, a plesnit la demontare caci era plin de adeziv. Cabina carosata a primit culearea bleu, acrilic la spray. La fel si intreaga caroserie. Am conceput sistemul astfel incat cabina carosata sa se detaseze cu usurinta pentru ca automobilul sa poata fi expus si decapotat. La interior s-au montat corect si bancutele din spate. Pe laterala soferului am montat un far suplimentar, obtinut de la un tractoras defect primit de la Cristian din Bucuresti. Tot de la el am primit o coala cu decal specific MIG 21, de la care am folosit siglele si inscriptiile pentru a decora automobilul. Urmeaza construirea unor antene, atat pentru acest vehicul militar, cat si pentru celelalte din parcul auto al colectiei mele.

Pentru ca rotile sale au echipat vestitul M461 militar, pe aceasta masina s-au montat, dupa vopsirea gentilor cu bleu, rotile ramase de la M461. La final s-au confectionat numere noi si dupa inmatriculare s-a trecut la sedinta foto efectuata in parcarea SuperMarketului din Mini-Slobozia, single si impreuna cu gasca de ARO-uri consacrate colectiei Prognosis.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.