Home » Prezentari

Aro 243 DeAgostini – în sfârşit

21 November 2012 7 Comments 5,190 vizualizări

Asteptata cu mult interes, macheta celei mai indragite masini de teren romanesti a aparut produsa de DeAgostini. Cu are nerabdare, la ora 8 .00 am ajuns la cea mai apropiata taraba cu intentia de a lua cel putin 8 bunacti, dar nu am ami gasit decat 4. Ca sa fie treaba buna, una din ele avea volanul lipit stramb, am vazut asta, dar nu ma mai complic cu nimicuri din astea. Acasa am studiat machete mult asteptata. In afara de stergatoarele turnate direct pe parbriz, alta nemultumire nu am. Sunt pur si simplu bucuros ca o am. Daca aparea ai demult, imi era mult mai usor cu utilitarele care au avut ca baza cabina de 243… Dar asta e! Acum sa te tii provocari la REMAR PROGNOSIS! Este o macheta reusita si sunt multumit de ea! Cu toate ca, potrivit observatiei colegului michi de pe forum, in proiectare s-a omis triunghiul in plan inclinat ce separa cabina de copertina benei! Dupa cum se arata in ultima poza!

7 Comments »

 • tudor said:

  Am achizitionat si eu azi ARO 243. Pot spune ca e una din machetele foarte bine realizate, desi vad ca lipsesc geamurile de sus. Oricum au fost destule variante 243. Inclusiv cu masca neagra de plastic cu 4 faruri si stopuri de tractor sau bucegi. A mea e bine realizata, m-am uitat si la altele, si nu aratau rau nici alea. Semn ca uneori DeA , percuteaza. Singura chestie e ca la a mea, am sters 3-ul de la nr fata, am atins numarul si acum se vede 2 VN 204…3 mai slab se vede. Zic ca mai bine pe asta o lasati asa, si le vopsiti in diverse scheme de culori, 3 sugestii: ACR Asistenta tehnica, Politia ,si Ocolul Silvic. Am vazut ARO de OCOLUL SILVIC in localitatile montane.
  A, inca ceva: Butucul rotii fata trebuia sa fie mai lung un pic deoarece ala e sistemul ROATA LIBERA. Oricum, Felicitari DeAgostini. Au facut una buna in sfarsit, dupa surpriza Dacia Break (reparata si acum arata asa cum trebuie), ma cam asteptam la orice.

 • Prognosis (author) said:

  Butuc roata libera insemna o matrita diferita pt. roata fata, ceea ce nu face DEAgo. Costa si in plus, cum sunt chinezii aiuriti puneau invers rotile, sau chiar combinate si aiurea…. lasa ca e bine si asa! Macar sub forma de macheta sa mai apara ARO. Generatia noua habar nu are de asa ceva!

 • tudor said:

  Apropo : ARO 320 a aparut in 1975-1976 si a avut si masca asa cum ati facut in primele serii ( din modelul 240) , cu faruri de Dacia 1300.
  Apoi in 1977 s-a trecut la faruri rotunde , se zice pentru a putea pune si camuflaj la faruri, iar in 1985 a aparut modelul cu 2 faruri rotunde si masca plastic cum e si macheta prezenta. Versiunile mai de top aveau 4 faruri de dacia 1310 ( asta sper sa apara la ARO 244 insa cu masca plata nu alungita deoarece aia nu imi place de nici o culoare) insa nu prea aveau destinatie militara decat daca erau pentru aprovizionari, sau in 1987 din nou cu faruri de dacie 1300 dar masca plata neagra de plastic. Sper sa apara toate versiunile de Facelift in diverse versiuni (320, 244).
  Nu imi mai ziceti de generatia noua…am 31 ani aproape si ma apuca groaza cand ma uit imprejur.

 • Raducu Z said:

  Intr-adevar, cred ca este ceea mai bine realizata macheta dintre cele romanesti! Se poate, DeAgostini!
  Ar fi frumos daca ceea ce spune “Tudor” ar fi si pus in practica de DeAgostini! si nu doar la modelele de ARO ci si la cele de Dacia!
  Oricum referitor la modelele romanesti mai am o sigura dolenta pentru DeA: ambele modele sau construit in fabrici din judetul Arges, dar nicio macheta n-a aparut cu numar de Arges! Cu exceptia celui albastru al dl. Panait !

 • paul said:

  Va salut! Am discutat un pic, astazi, la oficiul postal de la Gara. Machete gasiti la Kaufland, in seara aceasta mai erau 2 foarte bine realizate. Felicitari pentru pasiune! Ma pot lauda ca in aceasta serie DeA am introdus si 2 vestice: Mercedes Ponton si un Triumf TR3

 • Prognosis (author) said:

  Cu multa placere! Va astept oricand in vizita la mine sa vedeti colectia!

 • Marius said:

  Pentru inspiratie:
  http://www.aro4x4.cz/english/fotogalerie.php

  SPOR !

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.