Home » Tunare Masinute

Aro 243 Poliţia la Slobozia Mare

26 November 2012 5 Comments 3,617 vizualizări

Din noua serie de Aro 243 editata de DeAgostini, primele doua prelucrari in Atelierele REPAR PanArin, au fost o masina de politie si una a jandarmeriei. In acest material va prezint noua masina de Politie de la Slobozia Mare.

Dupa cunoscuta (sau necunoscuta) baie de nitrodiluant, dupa curatarea la perie de sarma a tuturor urmelor de vopsea rosie de pe caroserii, am confectionat din carton lucios, de la blistere, panouri care sa acopere geamurile din bena si de pe lateralele usilor. Apoi,  caroseriile au fost grunduite cu primer si a doua zi au fost vopsite in doua straturi la interval de 15 minute cu vopseluri acrilice lucioase. Cum luciul rezultat a fost suficient, s-a decis renuntarea la stratul de lac. Cel putin pentru masina de politie. Dupa uscarea vopselei, nu mi-a placut cum se vedea spatiul gol din rama geamurilor benei, si am confectionat din forex de 1 mm grosime, niste obloane care veneau sa aduca spatiul geamului la acelasi nivel cu peretele. Acestea au fost vopsite separat si montate apoi numai prin presare in spatiul respectiv.

La interior s-au vopsit canapelele si scaunele cu griul atat de popular la masinile de politie. Pentru rotile din fata am confectionat conul specific “roata libera” din cilindri de pe la elemete de locomotive ramase la decupari accesorii, apoi l-am strunjit conic cu pila de smirghel si am vopsit jentile albe si conul cu negru!

Autocolantul este facut pe coala transparenta. O singura problema am avut cu el, fiind totusi prea gros, a fost dificil de decupat spatiul pentru semnalizatorul de pe aripa… In rest numai de bine. Sunt foarte multumit de aceasta macheta de la DeAgostini, destul de bine realizata, si care imi permite multe transformari. E prima oara cand multumesc public editurii DeAgostini pentru o masina.

5 Comments »

 • costi said:

  Salutare,

  Aveti idee daca cumva va iesi un numar de la Deagostini cu camionul ZIL157? Sau un Roman de al nostru?

  Multumesc!

 • Prognosis (author) said:

  Din pacate nu detin informatii despre intentiile DeAgostini si nici despre modelele ce vor aparea!

 • tudor said:

  Arata foarte realista , foarte reusita lucrarea ,parca mai reusita decat cea derivata din 240, poate si datorita faptului ca cea de a doua ( 243 cu masca de plastic) au fost mai muote de politie. Prima versiune era mai mult de militie. Oricum toate sunt reusite , frumoase.

  Costi : trimite un mail la DeA. Oricum ei nu iti pot spune decat ce va urma ca si urmatoare macheta. Acum suntem la 31, ei pot sa iti zica ce va fi la 32 si eventual 33. Camioane nu am auzit sa fie, decat eventual camionetele TV 14C si ARO320, si probabil DACIA 1304 dropside. Tine cont ca nu am informatii exacte asupra celor trei modele mentionate anterior, e doar o presupunere de a mea. Avand in vedere totusi ca au fost destul de numeroase la vremea lor, probabil ca vor aparea. La ce numere, nu stiu. Trebuie si ei sa isi faca matrite, sa studieze piata, etc. Vad ca acum alterneaza sovietice cu romanesti, desi mai sunt de scos si din celelalte tari ( DDR, CSSR, PL). Nu ca am ceva cu RO si CCCP(SSSR)-URSS, dar sa mai alterneze provenientele.

 • ALex said:

  Recunosc ARO ala 240 de politie!!! 🙂

 • Ely said:

  Din cate stiu/imi aduc aminte, la ARO de Militie, girofarul nu a fost montat pe suport, deasupra locurilor din fata, ci direct pe cabina, in dreptul fantei de aerisire.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.