Home » Editorial, Tunare Masinute

ARO 328 – Transport Elevi

16 April 2013 4 Comments 6,196 vizualizări


Dezvoltarea constanta a comunitatii Slobozia Mini, a necesitat procurarea de urgenta a unui mijloc de transport pentru elevii din mediul rural. In acest scop, atelierele PanArin au fost solicitate sa produca un turism puternic, robust si fiabil, din categoria celor autohtone clasice, pentru a face fata drumurilor judetene.

———————————————————————-

Productia a inceput prin studiul posibilitatilor de a realiza acest deziderat. Au fost luate in calcul doua posibilitati si au fost abrobate ambele. Prima varianta, a intrat in lucru pe baza unui proiect de ataptare a unui ARO 328 la utilitatea necesara. Pentru realizarea acestui vehicul au fost combinate doua machete, una de Aro 243 si una de Aro 244.

Dupa realizarea caroseriei, conform studiului, a fost realizat si sasiul adaptat noii masini. Interiorul a fost si el modificat astfel incat sa cuprinda mai multe locuri pe scaune. S-a ales solutia cu acces pe doua usi, una pe partea dreapta, pentru scaune normale, si una prin spatele vehiculului, pentru bancute laterale.

Geamul din spate a fost modificat astfel incat sa se deschida pentru aerisirea interiorului. Pentru accesul facil al elevilor la urcare si coborare, la ambele usi au fost confectionate trepte specifice. La final, masina rezultata a fost inscriptionata conform legilor in vigoare si dotata cu lampa superioara, mare, marcata cu inscriptia “Transport elevi”. Dupa dotarea cu sorturi de protectie la rotile posterioare si inmatriculare, masina a fost supusa unei sedite foto si apoi a plecat in primul ei drum pentru a aduna elevii din mediul rural in vederea primul transport la scoala in Slobozia Mini.

Pentru ca necesarul de vehicule cu numar mai mare de locuri nu a fost satisfacut cu acest vehicul, in Atelierele PanArin a intrat in lucru si un al doilea vehicul cu o capacitate de transport mai mare, despre care vom reveni cu detalii in alt material.  Masina aceasta nu reprezinta copia unui anume vehicul, ci o varianta de conceptie proprie pe baza modelului Aro 328.

Este vorba de un 328, caroserie pe care s-a dezvoltat un prototip, precursor al lui 338, ca modalitate de testare. Ulterior a fost creat modelul special pentru scolari. Modelul de ispiratie zace dezmembrat in spatele scolii din Marculesti si nu am fost lasat de primar sa-l fotografiez!

4 Comments »

 • George said:

  Felicitari pentru munca depusa, este superba. Astept sa vad cealalta conceptie.

 • cosmin said:

  Domnule Arin Panait tot respectul meu vi-l daruiesc pt munca ce o faceti.Nu multi pot face ce faceti dumneavoastra.Cand am vazut macheta Dacia 1310 galbena am crezut ca e fosta mea dacie.
  Felicitari!

 • Prognosis (author) said:

  Vas multumesc domnilor!

 • Prognosis (author) said:

  Este vorba de un 328, caroserie pe care s-a dezvoltat un prototip, precursor al lui 338, ca modalitate de testare. Ulterior a fost creat modelul special pentru scolari. Modelul de ispiratie zace dezmembrat in spatele scolii din Marculesti si nu am fost lasat de primar sa-l fotografiez!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.