Home » Tunare Masinute

ARO presidential, masina lui Ceaușescu

13 July 2013 10 Comments 10,035 vizualizări

ARO 304, este un model mai lung bazat pe ARO 244 si este dotat cu motor pe bezina de 2500 cmc., tapiterie din piele si trapa actionata electric, iar caroseria de culoare albastra-verzui deschis si foarte multe elemente cromate.
Modelul ARO 304, construit in numai patru exemplare, si ARO 306 au fost create special pentru Nicolae Ceausescu.

Tovarasul Nicolae Ceausescu, conducatorul mult iubit s-a reintors printre muritorii de rand,  insotit de ilustra savant de renume mondial si international, academicianul Elena Ceausescu, impreuna cu care s-a imbarcat la bordul celui mai luxos autoturism romanesc fabricat la Slobozia sub atenta indrumare a secretarului de partid local, dl. Stroica (Pere Stroica), spre a face o vizita de lucru in judet. Dupa ce au trecut in revista si au subliniat calitatile acestui vehicul romanesc realizat dupa ideile geniului carpatin, tovarasul presedinte s-a deplasat la Amara, unde impreuna cu suita de partid si de stat au vizitat obiectivele turistice, opere ale socialismului autentic de dreapta! Tovarasul s-a aratat satisfacut de calitatile masinii ARO, dar a subliniat anumite neajunsuri care vor trebui corectate in viitor la urmatorul vehicul pe care l-a comandat, versiunea decapotabila, cu care vrea sa mearga in vara asta pe litoral ca sa observe schimbarile facute de Radu Mazare in Mamaia, statiune pe care conducatorul vrea sa o includa in programul “prima vacanta” elaborat impreuna cu conducerea de partid si de stat! Partidul Colectionarilor Romani de Machete!

masina reala

Macheta unicat!

10 Comments »

 • Raducu Z said:

  Exceptional d-le Arin! Ca pe vremuri !
  Cateva mici observatii: coloanei oficiale ii lipsesc motociclistii .
  Aro-ul prezidential avea numarul din trei cifre (1-B-101,102…105), pooate s-ar putea face ceva in aceasta privinta!

 • Raducu Z said:

  V-am pus o poza pentru exeplificare: http://www.ziaristionline.ro/wp-content/uploads/2012/04/Ceausescu-in-superbul-sau-Aro.jpg

  Numai de bine.

 • Raducu Z said:

  Exemplificare, scuze am tasta din graba !

 • Prognosis (author) said:

  Multumesc dar nu am gresit nimic. In general ma documentez inainte! Iata modelul reprodus de mine http://arin.panait.net/wp-content/uploads/2013/07/x2.jpg

 • Raducu Z said:

  Domnul meu, jos palaria acel numar din patru cifre a fost rar folosit. Toata stima.

 • PETER Tamas said:

  Felicitari! Am asteptat mult aceasta postare! Bravo, foarte frumose atat macheta cat si articolul! un mare LIKE/ I-mi PLACE!

 • tudor said:

  Felicitari…arata super. Numerele 1 B101 si altele de tipul, erau de regula pe VOLGI ,WARSZAWE si POBEDE, asta inainte de anii 80. Dupa sfarsitul anilor 70, numerele cu 4 ciffre dupa 1 B ( sau alte judete) erau cele de securitate si prezidentiale.Doar in orasele mici mai puteai vedea masini noi ( dacii,, aro ) cu numere 1 – nume judet – trei fifre , adica , de exemplu 1 BR 793. In bucuresti aveau 4 cifre , oarecum din acelasi motiv pentru care au trecut la 3 cifre la numerele de bucureti ( exemplu B 125 PCR). Pentru masinile de Militie nu erau numere speciale, acestea avand si alte inceputuri ( 2 B, 5 B , 7 B, 10 B).

 • Raducu Z said:

  Spuneti ca numerele de genul 1-B-102 au fost doar pe Volgi…Etc, atunci priviti fotografia: http://facutinromania.files.wordpress.com/2010/08/ad.jpg?w=574
  Ia modelele ARO 306 aveau ca numere de inmatriculare: 1-B-105 si 1-B-106.

 • tudor said:

  Eu am o poza , cu o volga M24 (neagra evident) cu numarul 1 B 104. Probabil ca dupa casarea Volgilor, Pobedelor, Warszawelor , aceste numere au fost preluate de ARO. Insa numerele cu 1 B — si 1 B —- era pentru “smecheri” , politicieni, securisti. Singurele numere 1 B la masini ordinare, erau 1 B —– , adica cu cinci cifre dupa B ( 1 B 25110 – numarul masinii unei rude).

 • Augustin said:

  Pacat ca nu mai fac masini pentru ca era o masina de teren exceptionala mult mai buna decat alte modele straine.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.