Home » Tunare Masinute

AroSlot DeAgostini in varianta Prognosis

6 March 2012 One Comment 2,076 vizualizări

Recunosc! Un prieten mi-a bagat pisica in casa. Mi-a trimis un SlotCar si provocarea sa pun in miscare un DeAgostini. Chiar daca m-am opus in prima faza, ideea m-a cucerit pe parcurs. M-ai precis dupa ce am modificat un Aro 240 in 243. Dupa ce am copt ideea si planul s-a cristalizat in mintea mea, astazi am demarat operatiunea AroSlot.

Am folosit caroseria unui ARO programat sa devina POLITIA. Practic, am construit un nou sasiu, care va fi intreschimbabil, astfel incat, atunci cand nu va rula pe circuit, macheta va sta frumos in vitrina asezata pe sasiul ei propriu si personal care se va schimba foarte usor.

Am folosit forex (comatex) de 3 mm la elaborarea noului sasiu. Ca roti am devalizat o masinuta din setul de slotcar. Pentru tractiune voi folosi un motor de usa de CD-rom care va antrena osia motoare ca la locomotive prin intermediul unui ax melcat. Sistemul de la SlotCar este ineficient pentru rulari pasnice la viteze proportionale. Sistemul original este pa baza de atac pinion mic/mare si presupune tensiune si viteza mare de rulare la masinute usoare din plastic. ARO 243 este destul de greu si nici nu as vrea sa ruleze cu vitezele de slotcar, fie si numai pentru ca as vrea sa ma bucur de miscarea lui. Voi folosi pentru antrenare un variator cu semnal dreptunghiular, potrivit pentru miscare lina la orice viteza.

Intentionez sa dotez macheta cu lumini si girofar. Pentru colectarea curentului am folosit port-perii de la alta masinuta SlotCar, port-perii din fir litat in locul celor cu lamela, care sunt mai zgomotoase si uzeaza sina de contact. Cele din fir litat se pot inlocui cu usurinta fiind procurabile din ecranajul unor cabluri de microfon.

Voi reveni cu detalii pe parcurs. Pentru azi imi ajunge. Am reusit sa pun pe picioare tractiunea, sasiul in proportie de 80% si colectarea de tensiune. Maine continui cu motorizarea. Va las sa va delectati cu imaginile.

One Comment »

  • Angheliuc Cristinel said:

    Domnule, aveti o groaza de idei interesante, de unde aveti atata timp si rabdare sa le puneti in aplicare? Recunosc ca fiecare articola al dvs. ma fascineaza. Respect.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.