Home » Camioane, Tunare Masinute

Autocisterna SR Carpati C2

13 February 2015 No Comment 2,063 vizualizări

Un tip special de autocisterna SR Carpati realizat pe sasiu de 114, reprezinta macheta unei utilitare ce a fost folosita in regim special pe aeroporturile civile dar si militare (in varianta kaky), pentru alimentarea cu combustibil la rampa avioanelor mici si mijlocii.

Macheta a fost realizata dupa documentari pe baza unor desene si schite si dupa descrirea verbala facuta de un sofer pensionar care a lucrat efectiv la aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta pe o astfel de masina.

Specialitatea la ea o constituia in mod deosebit amplasarea gurilor si a robinetilor de evacuare si control debit in nise speciale ascunse si prevazute cu usi de mascare situate in spatele masinii. Furtunurile si racordurile erau si ele inchise in nisele amplasate de-a lungul cisternei nepresurizate.

Pe aeroporturile militare, masina a mai fost prezenta in alta varianta, pe sasiu de SR 115 cap tractor si semiremorca a cisternei. Aceasta varianta era prevazuta cu sistem presurizat si evacuarea prin presiune de aer in rezervorul cisternei, spre deosebire de macheta masinii realizata de mine, la care combustibilul era evacuat prin o pompa speciala cu trei pistoane, actionata prin transmisie mecanica si situata in cavitatea mascata din spatele masinii.

Macheta este un unicat marca Prognosis, realizat prin combinarea tehnologiei de printare 3D si cea a forexului decupat manual.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.