Home » Tunare Masinute

Barkas B1000 deAgo – îmbunătătiri

28 February 2013 2 Comments 6,737 vizualizări


Dupa şocul avut la primirea revistei cu Barkasul facut …. barcă, am procedat la instrumentarea cazului rusinos. Noroc sa fie că a aparut concurenţa cu Ferrari. Poate ca îşi dau palme deagostinienii si se pun cu capul la treaba…. sa scoata ceva compatibil pe piata. Prea suntem luati in bataie de joc. Uite asa ne trezim ca scoate un tert o colectie de utilitare romanesti de dau faliment grecii!

Revenind la Barkasul meu jalnic si patetic, iata ce imbunatatiri am adus:

Demontat complet, inclusiv geamuri. O nota buna am dat cu acesta ocazie sistemului de prindere parbriz si luneta, cu toate ca am crapat nitel luneta, dar merge, parca e in ton cu patetismul machetei. Din nou volanul m-a ingrozit. Oare nu a vazut nimeni chestia asta????

Am creat alte geamuri pentru laterale, folosind chiar materialul de la blister. Fiind o dubita cu multe ferestre, am facut un singur plasture de acetofan, prins de-a lungul peretelui peste toate geamurile. Fireste ca inainte de asta, cu marker permanent negru am trasat chedere peste tot. Inclusiv la parbriz si la luneta.

La interior am tapitat scaunele cum se cuvine si am pictat bordul si elementele acestuia cu bleu si nichel. Lateralele au fost taiate pentru ca din cauza distantierelor mari intre podea si ele, stateau total aiurea si deplasat fata de pozitia normala, dupa care le-am polizat si lipit cum trebuie reducand substantial distanta la care ele urcau peste geamurile laterale.

Dupa ce am slefuit bavurile la stopuri, am pictat cu negru suportii si apoi am colorat lentilele si pe fata si pe spate cu vopseluri acrilice la pensula, am montat stopurile in locasurile lor.  Am folosit Revell rosu si galben lucios. Am finisat oglinzile si am astupat cu marker nichel zona bavurilor atat la oglinzi cat si la faruri. Am rectificat cu nickel acrilic la pensula manerele usii laterale si sofer dar si cea de pe spate care nu avea manerul vopsit…

Am debavurat si rectificat stergatoarele si am nichelat esapamentul vizibil. La final macheta arata incomparabil. Voi ce ziceti? Alo, DeAgostini, vede cineva diferenta?

2 Comments »

  • ValiOvidiu said:

    Arata de o mie de ori mai bine!!! De le-ar face si DeA mai bine, nu perfecte, ce bine ar fi. Felicitari!

  • tudor said:

    Daca ar mai fi fost un BARKAS , era bun de transformat in KINDERGARTEN BUS. Sau de ce nu , chiar acesta , mai iesea din monotonie. Scuze ca atrag atentia, dar ce mai trebuia la Barky, dunga neagra pe bare. Eu asa am vazut in revizta, ca avea un tampon de cauciuc negru pe bare.
    Frumos ca ati pus un nr de RO. Eu sper sa apara si camioneta.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.