Home » Camioane, Tunare Masinute

Basculanta Roman 19215

12 July 2014 8 Comments 6,517 vizualizări

“Necesitatea stringenta ceruta de noul santier pentru realizarea Ialomixtei navigabile de la Sloboxia la Vadul Mielului impusa de Guvernatorul Stroica, (Pere Stroica), a declansat o mare miscare muncitoreasca in Atelierele PanArin. Zurnalistii de la FanFan au surprins in pelicula color cateva imagini cu noua realizare infaptuita in spiritul comunitatii multilateral subdezvolate din Sloboxia”. Spune un anunt din FanFan.

Intradevar, intru amintirea “Rabei” pe care am calarit la Canal vreo 6 luni din ciclul II din armata obligatorie, am incercat in ultimile zile sa reproduc cat de cat masina pe care atunci am carat pamant pana mi-a iesit pe nas. Nu vreau sa imi amintesc cate pene de cauciuc am facut, cum porneam iarna cu faclie  la filtru motorul, de cate ori am scapat ca prin urechile acului sa nu cad cu ea in canal la basculare la Basarabi la pod, +pentru ca manevrantul casca gura dupa brigadieristele focoase… Cert este ca beneficiind de cateva piese de la camioane demontate, am realizat cat de cat o reproducere pentru colectia mea. Spun de acum ca nu este perfecta, poate nici fidela. Am lucrat cu ce am avut la indemana. Am lucrat din memorie si doar m-am inspirat din poza alaturata. Am folosit Forex, ABS, bolduri si alte maruntisuri pe care nu mi le mai amintesc acum. Pe fondul unei viroze, (cica vara racesc numai prostii), lucrarea a taraganat ceva vreme, dar iata ca azi este gata sa intre la vitrina. Pentru functionarea basculantei am folosit niste pistoane avute de la alta macheta dezmembrata. Am avut ambitia ca sorturile sa fie mobile conform cu realitatea. Rotile sunt o idee mai mari decat ar fi trebuit sa fie, dar pe astea le-am avut, pe astea le-am folosit. Culorile reflecta exact masina pe care am reprodus-o. Dimensiunile benei si ale sasiului sunt dupa planul din imaginea prezentata. Rog carcotasii sa se abtina de la critici. Am depus destul efort ca sa o realizez si eu sunt mutumit de ea. Cui nu-i place, sa isi faca singur una perfecta!

8 Comments »

 • AntonPegasus said:

  WOW!

 • Raducu Z said:

  Jos palaria. O lucrare de exceptie.Imi permit sa va pun o intrebare: Un autotractor cu trailer nu v-ati gadit sa faceti? In rest aveti cam toate modele de caroserie de Roman? Ceva de genul: http://www.automobileromanesti.ro/images/mari/Roman/roman_r12215dfs-2.jpg
  Sa auzim numai de bine.

 • Raducu Z said:

  Capul tractor cu 2 axe il stiam, ma refeream la unul cu 3 axe.

 • Prognosis (author) said:

  E in plan, deocamdata nu mai am piese… finantele sunt la pamant asa ca… nu sunt sanse sa mai fac multe camioane!

 • marius said:

  va salut. mie imi place,arata foarte bine. eu mi-am facut una din masinuta kibri.dvs ati spus bine:”cui nu-i place sa isi faca” si atunci sa vada.numai bine

 • Birloiu Daniel Georgian said:

  Buna ziua! In primul rand felicitari pentru ce ati rusit sa faceti. As dori daca se poate sa stiu daca vindeti asemenea machete ( imi doresc o basculanta) si la ce pret le dati? Multumesc!

 • Prognosis (author) said:

  http://arin.panait.net/category/vanzare/

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.