Home » Tunare Masinute

Blue Trabby de la DeAgostini

27 March 2012 No Comment 1,893 vizualizări

Va spuneam zilele trecute ca mi-a sosit coletul cu macaroanele de la DeAgo. Vraja Marii e nimic pe langa continutul acestui pachet. Toate vehiculele erau deteriorate. Printre ele si Trabantelul, șontâc, șontâc, cu mai multe repere lipsa si vai de mama lui. Consecinta imediata – dezmebrarea si pregatirea de transformare. Toate reperele jos. La pielea goala, bagat la saramura de Nitrodiluant 24 de ore si apoi decojit cu migală, Traby se pregateste de un pas evolutiv…

Găsim la magazinul auto din centru un spray auto bleu, acrilic, cu uscare rapida si trecem jucaria pe sub doua randuri de jet acrilic la interval de o ora. Asta ca sa fim siguri ca se usuca bine. Apoi luam reperele la mână. Cel mai migalos a fost la stopurile spate, care au iesit greu de sub tona de superglue cu care erau lipite haotic. Slefuire si revopsire, apoi pictarea culorilor specifice lămpii de spate. Farurile au primit pe spate nitel argintiu ca sa imitam oglinda ca erau complet transparente. Acoperisul a fost marcat pe margini cu banda argintie ca in poza din revista. Lampile de fata nu s-au putut scoate. Erau lipite stramb, ciobite si naclaite de superglue chinezesc. Le-am refacut din plastic de pe la casutele mele de trenulete, niste resturi pastrate cu mare sfintenie la cutia cu maimuțe. Masca de la motor s-a rezolvat repede. O fâșie de hârtie adeziva peste grila radiatorului si apoi puf, puf cu bleu spray. Urmeaza mobilierul interior. Fireste, indepartarea celui de-al doilea schimbator de viteze, cel din podea, foarte asemanator celui unui de tractor. Bordul a primit nitel bleu si scaunele s-au colorat in o nuanta deschisa, ca in poza din revista. Pe cand se usca noua tapiterie mai putin morbida, s-a trecut la marcarea chederelor de geamuri si a ornamentelor specifice cu negru marker permanent. S-au innegrit pana si garniturile la stopurile de pe spate, conform pozelor in vigoare. S-au confectionat numere noi si s-a printat o sigla noua pentru capota, toate pe hartie alba autoadeziva din cea mai subtire. Pentru potrivirea culorii la interiorul cercului siglei, s-a procedat la scanarea jucariei, apoi in fotoshop cu pipeta s-a luat valoarea culori in CMYK si in Corel s-a redesenat sigla. Pare chiar de acolo, nu-i asa?

La final, dupa pictarea cu negru a prezoanelor si axelor rotilor, Blue Trabby a iesit la plimbare pana la supermarket, unde s-a intanit si s-a conversat cu mai batranul sau coleg de suferință DeAgostiniană. S-au impărtăşit si schimbat idei de conservare a patrimoniului auto Prognosian, s-au legat prietenii si apoi au plecat impreuna pe masa de la calculator unde vor astepta detronarea, conform obiceiului, de urmatorul automobil sosit de la DeAgostini. Adica maine speram sa nimerim unul bun, desi starea de sanatate nu stim daca ne va permite sa iesim pana la chioscul de presa din piata, ca sa nu mai trimitem vecinii si sa ne trezim cu rebuturi.

Intre timp a sosit si coletul cu taximetre din colectia Taxi DeAgo, si dupa o scurta sedinta foto s-a trecut la editarea prezentului material propagandistic. Pana la noi finisaje ale lucrarilor in curs, va dorim vizionare placuta a galeriei foto! Toate cele bune!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.