Home » Șantierul Prognosis

Buldozer greu – revista nr. 24

22 April 2015 No Comment 1,655 vizualizări

Ultima revista din colectie a sosit azi la Sloboxia multumita bunul meu prieten, dl. Calin.

Din pacate aceasta ultima macheta are lipsuri si erori de proiectare.

Am constatat mai intai ca senilele nu stau la locul lor. La prima investigatie am descoperit si cauza. Dintr-o eroare de proiectare, senila nu se aseaza la locul ei si ca atare este lipita cu predaez pe roata tractoare si pe intinzatoare.

Practic, galetii sunt la acelasi nivel cu brida de sustinere, fapt care duce la nepozitionarea corecta pe talpile interioare ale senilelor. Defectiunea poate fi remediata cu multa munca. Galetii trebuiesc  mutati mai la interior. Pe de alta parte, pentru ca acestia sunt numai niste discuri reprezentate formal si nu au continuitate sub senila, mutarea lor la interior nu este suficienta. Lucrarea fiind de anvengura, deocamdata nu ma voi apuca de ea asteptand vremuri in care sanatatea ma va lasa sa lucrez…

A doua problema observata este imobilitatea lamei. Bratele de sustinere nu se misca deoarece este amplasat un bolt care nu are ce cauta acolo, chiar dupa punctul de pivotare. Si el merge eliminat. Lama nu se misca deoarece pistoanele sunt blocate prin nedebavurarea acestora. Acest aspect l-am rezolvat inca de azi.

In rest, cand voi putea sa lucrez. Deocamdata nu ma lasa problemele de sanatate!

Oricum, este o colectie pe care am incheiat-o cu succes, avand (multumita prietenilor speciali), toate numerele aparute si sper din toata inima ca la vara sa incep cu ele o diorama tematica!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.