Home » Colectia AUTO

Ce avem noi aici?

6 November 2013 8 Comments 3,247 vizualizări

In sfarsit o dorinta mai veche mi s-a implinit. Multumita lui Dragos Man, in Atelierele PanArin a sosit un Renault 12 Gordini, de la Solido, scara 1/18, macheta fabricata in 2006. Potrivit donatorului, masina a trecut prin manutele unui copilas, care a vaduvit-o de unele piese, cum ar fi o clanta la portiera soferului, oglinda si stergatoarele. Mai sunt desprinse barile dar nu insurmontabil. Cu putina migala pot fi reproduse aceste piese fara probleme. Ar fi interesanta transformarea intr-o Dacia 1300 de militie. Problema de baza ar fi rotile. Inca ne mai gandim! Poate o restauram asa cum este, mai ales ca are o culoare pe care nu prea am vazut-o prin colectii. Sau asa mi se pare mie.

Pentru mine este superba si imi aminteste ca marime de macheta Daciei comuniste de prin librarii, din care am avut chiar doua, dar care au fost instrainate de mama mea cat timp am fost in armata, pe principiul ca ar fi trebuit sa ma intorc maturizat de la militarie… Multumest din suflet Dragos Man pentru minunatia de pe masa mea de lucru!

8 Comments »

 • tudor said:

  Renault 12 a avut aceasta colectie in paleta originala. Jante ca ale acestei machete , am vazut si pe dacii 1310 din RO, nu stiu daca erau originale, sau tunning de-al proprietarului. V-ati apucat sa faceti niste autobuze DAC 112 ? Desi am detestat aceste vehicule, deoarece erau extrem de poluante , nu zic ca nu as vrea sa am unul in colectie, dar nu cred ca DeA, scoate.

 • eticul said:

  Daca te uiti cu atentie, autobuzul nu este altceva decat o macheta din hartie tiparita.

 • Prognosis (author) said:

  Domnu’ Oleco, e doar un test de potrivire la scara… nu am prezentat nicaieri un autobuz!!!

 • Silviu said:

  Pai lui musiu Oleco i se pare ca vrei sa-i iei autobuzele… El nu stie decat sa carcoteasca! Oleco impotriva tuturor!

 • NIK said:

  Concentrati-va pe lucrarile care le aveti in proiect,si mai putin pe critici, v-o spun din experienta.

 • tudor said:

  Este de apreciat ambitia Domnului Arin Panait de a ne aduce si autobuzele DAC , care au fost omniprezente in Romania comunista si deserveau de la transportul in comun in marile orase , armata ( in varianta adaptata la autocar, pentru transportul recrutilor) pana la autobuze de tip rata, care faceau legatura intre sat (si diverse comune si localitati) si oras.
  Nu erau grozave, dimpotriva, dar ar fi ceva sa existe in colectie.

 • Prognosis (author) said:

  Asa este, in exploatare erau jalnice, dar fac parte din istoria noastra si isi merita locul! In cutiile astea pe roti, ca si troleibuze, am mers ani de zile la serviciu in Constanta!

 • tudor said:

  Apropo de troleibuzele articulate din constanta, eu le tin minte cu o schema de culoare alb-rosu-albastru, iar dupa 1990 au inceput sa aiba si reclame. Desi in anii 80 si inceputul 90 aratau acceptabil, in anii dupa 95 au inceput sa arate groaznic, vedeai soseaua prin podea, ruginite si vai de ele, dar cu toate astea soferii mergeau cu o viteza de necrezut cu ele , mai rau erau zone in care reteaua era efectiv rupta. Tin minte ca eram la un moment dat pe langa port , catre cazino , (parca acolo era troleul 51) sau faleza, nu mai stiu ( apare si in BD la munte si la mare acel peisaj) ,si era vant , eram cu ai mei, se intampla prin august 1996. Si din cauza vantului , balanganeau cablurile , si stiu ca au facut un scurtcircuit, s-a auzit o pocnitura si un arc electric de numa ‘…
  Oricum, am mai fost odata in 2002 in Constanta , si deja si troleibuzele si reteaua aratau JALNIC, iar liniile de tramvai si itramvaiele aratau deplorabil. Am mers in 2009 , inainte de a se scoate tramvaiul in Constanta , pe linia 101 pe Bd Aurel Vlaicu, si tot ce pot sa zic ca am coborat surd. Partea buna era ca am mai scapat de piatra de la rinichi.

  Apropo de troleibuze DAC, in Bucuresti, au circulat pana in 2008. Si eu am circulat pana sa imi iau carnet si masina , multa vreme cu ele, inclusiv in anii 90, cand multe erau destul de ponosite si cazute.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.