Home » Șantierul Prognosis

Compactor de deseuri

3 October 2014 No Comment 1,997 vizualizări

Revista nr. 11 din Utilaje de Constructii a aparut cu un compactor de deseuri destul de simpatic. Complex, dar ca de obicei, cu lipsuri sau ciudatenii.

  • In primul rand rotile nu ruleaza corect pentru ca ghinturile sunt partial nedebavurate si agata in rama curatitoare. Cu un cater fin si migala am indepartat bavurile pana cand rotile au rulat usor in ambele sensuri;
  • Bracajul la virare este incomplet in ambele sensuri. Pentru rezolvare am scurtat pistoanele de directie cu cate 2,5 mm.
  • Atat lama cat si pistoanele unghiulare sunt blocate, desi s-au omorat sa puna nituri la niste imbinari turnate. Pistoanele unghiulare sunt false. Pentru un colectionar pasnic de machete statice, imobilitatea lamei nu constituie un inconvenient major. Dar pentru un maniac virusat ca mine, asta era o mare problema. Drept urmare am dat gauri prin niturile false si apoi am taiat lama de suportul fals. In gauri am fixat bolduri in loc de niturile false si astfel am facut lama sa urce si sa coboare de la nivelul solului. Ca sa obtin cursa corecta a lamei sus/jos, am scurtat si pistonul principal cu 3 mm.
  • Conductele de presiune flexibile de la pistonul principal al lamei, stateau ciudat in aer de-a lungul pompei, fara nici un sens. Am observat locasurile din fabricatie ale machetei, in care am intuit ca intra capetele racordurilor. Bine, am cautat si poze pe net 🙂  . Fireste ca am repozitionat corect conductele.
  • Oglinzile erau neargintate si drept urmare le-am vopsit corespunzator cu crom. De asemeni am pictat cu rosu stopurile pe spate.
  • Am mai indreptat pe ici pe colo niturile din aluminiu strambate la nituire si … macheta este gata de lucru in Santierul Prognosis!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.