Home » Șantierul Prognosis

Compactorul care coteste fara pistoane

25 June 2014 3 Comments 2,395 vizualizări

Potrivit declaratiei textuale prezentate in revista nr. 4 Masini de Constructii, compactorul “coteste” …. folosind niste cilindri pneumatici. Ei bine, al meu coteste fara. E ca masina lui Fred din Epoca de piatra. Baga mecanicul calcaiul in asfalt si vireaza… nu coteste! Dupa ce ca e patetic lucrat, mai are si defecte de fabricatie. Cilindri blocati de mizerie si scurgeri de vopsea, esapamentul era undeva prin blister, imbinarea dintre corpuri e bizara si tine macheta intr-o stare de betie tarsiita, ca o caruta veche la care lipseste oistea si se tine pe coparseu…. In rest sublima macheta!

Vedeti ca o luati pe urma lui DeAgostini! Macar nitel argintiu pe sticla proiectoarelor de pe cabina puteati sa dati! Ca sa nu mai vorbesc de proportii. Revista zice ca sunt 1/64.  Ei bine, scaunul este mai mic decat cel de la 1/87. Un omulet scara HO nu incape in el ca am vrut sa fac poza cu un mecanic la volan. Nu intra nici mort! Desi, portivit scarii enuntate, omuletul 1/87 ar trebui sa se lafaie pe fotoliul din cabina…

Acum stati jos, aveti nota 4 la cilindrul asta!

3 Comments »

 • AntonPegasus said:

  ,,Coteşte” …daaa…presupun că un alt utilaj ,,cară”, fiindcă – tehnic vorbind – ,,tăvălugul” nu prea poate, destinaţia lui constructivă fiind aceea de a turti, călca şi – de ce nu! – de a tăvăli!. Probabil cineva are un deosebit avânt productiv, asamblând hardughia cu creierii în ceaţă, amestecând cilindrii între ei , gen ,,păi i-am făcut, nu coteşte ăsta având drept tren de rulare înşişi cilindrii compactori , că doar ei sunt componenta principală a sistemului de guvernare hidraulică ( am vrut să spun: ,,că cu chestiile alea rotunde calcă pă pământ?!”)…sau cilindrii hidraulici determină direcţia…gata! Ştim : să zicem că rotoacele astea din faţă şi din spate îs cilindrii hidraulici şi că e treaba mecanicului cum coteşte, oricum nimeni nu are habar.
  Noi doar l-am făcut!”

 • AntonPegasus said:

  …Coteşti…asta sună a vin.Bun! Mult! Mai luăm o sticlă? Poate şi ceva pastramă…o plăcere…hâc! Unde am rămas? La direcţie? N-avem băi, că se învârte Autocadul cu noi, nu vezi?

 • AntonPegasus said:

  Maestre Panait,fiţi pe pace,la noi compactorul se vinde împreună cu revista ,,Urzica” !

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.