Home » Camioane

DAC 665T – echipat de lupta in desert

8 February 2018 No Comment 2,756 vizualizări

Viziunea asupra tehnicii de lupta terestre dusa in conditii climaterice extreme a suferit transformari radicale in concordata cu deteriorarea climatului local.

Iernile tot mai scurte, verile tot mai aride si mai lunci, canica si defrisarea, lipsa irigatii si desertificarea baraganului, a determinat fortele militare autihtone de la Poiana-Ciulnita-Slobozia sa adopte masuri radicale in ceea ce priveste apararea impotriva invaziei chinezesti in zona.

In acest sens la Atelierelke PanArin a fost comandat un vehicul menit sa duca la bun sfarsit misiunuile de lupta din teatrul de razboi din Baragan si lunca Ialomitei. Lucrarea a fost preluata si executata cu suucesuri depline de meseriasii necalificati de la Poiana.

Realizat in timp record (numai 2 saptamani), camionul DAC 665T, va lup[ta la scara 1/24 conform cerintelor de partid si de stat la taifas.

Macheta dotata cu cauciucuri de vara speciale, evident prinatte 3D, cu tractiune integrala din faina de cea mai buna calitate, s-a prezentat la examenul de evaluare cu multa prestanta si o tinuta de drum edxemplara. Pilotii militari au apreciat din plin realizarile tehnologice de inalta clasa si virtute socialista cu care masina este dotata.

Filtre de aer de cea mai buna calitate, nisipare active si lazi cu scule si unelte. Lopata, tarnacopul si cazmaua sunt la indemana.  Roata de rezerva bine fixata pe troluil mecanic.  Pentru blocajul rotilor s-au confectionat caloare specifice.

Ranga, stanga si galeata sunt si ele prezente in dotarea de razboi. Manere de sustinere, trepte de acces si stingatoare de incendii sunt plasate la locurile stabilite prin caietul de sarcini emis de proiectant.

Faruri militare cu pleoapa de protectie antiaeriana, parasolar la parbriz si oglinzi cu racire automata. erul conditionat este asigurat de o unitate de 3000 DPI x 1600 pxl.

In cabina au fost bine ancorate si doua pistoale automate de tip AK 47, iar scaunele au fost echipate cu racitoare.

Toate acestea pentru o piesa de rezistenta si anduranta, care va pleca in curand spre unitatea militara de baza.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.