Home » Dacia, Tunare Masinute

Dacia 1100 Miliția

11 February 2014 2 Comments 5,874 vizualizări

Prietenul Eugen din Constanta isi sarbatoreste saptamana viitoare tatal, care implineste venerabila varsta de 75 de ani, prilej cu care a dorit sa-i faca un cadou special. Domnul Dinca a fost Militian din vechea garda si a indragit mult masina pe care a patrulat in tinerete pe strazile din Constanta. Drept urmare, Eugen mi-a trimis spre modificare o Dacia 1100 DeAgostini, pe care am procesat-o ca atare in Atelierele Pan Arin.

Cum macheta avea un defect la miscarea rotilor, am procedat la identificarea motivului si am intervenit prin ajustarea axelor astfel incat rotile sa nu mai frece in caroserie. Au fost scurtate si axele metalice, dar si butucurile interioare ale rotilor pentru a se potrivi mai bine. Cu acest prilej am procedat la operatiuni similare si la cele doua modele DeAgostini din colectia personala, cel de Romania si cel de Bulgaria. Totodata am si facut unele corecturi si la acestea, cum ar fi colorarea semnalizatoarelor spate si rectificarea tampoanelor de pe barele de protectie, care erau tampografiate destul de ciudat.

Militia este gata sa ia drumul Constantei pentru a ajunge la timp de ziua domnului Dinca Petre, caruia ii uram din suflet un calduros La multi ani – tovarase militian!

2 Comments »

  • Cristi said:

    Probabil că multă lume nu înțelege cât de dificil este să lucrezi la scara la care sunt produse mașinile astea, în fond pozele le fac să pară mult mai mari. Felicitări încă odată și când auzim ceva de o nouă dioramă și descrierile aferente pentru fiecare element de pe ea?

  • Prognosis (author) said:

    Este foarte dificil sa stii! In poze se vad toate marite mult. Despre diorama, imi doresc sa incep lucrul la una noua. Sa vedem poate la vara!
    Multumesc!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.