Home » Tunare Masinute

Dacia 1310 politia post-revolutionara

21 April 2013 4 Comments 7,161 vizualizări

Un prim concept post-revolutionar al masinilor de politie, de inspiratie franco-americana, avea sa fie prezentat pentru omologare in anii 93. Ideea nu a supravietuit multa vreme, nici Dacia 1310 ca si masina de politie! Nu prea sunt poze pe net, dar la comanda guvernatorului de Slobozia Mini, a fost realizata o copie a acestui vehicul uitat de vreme. Masina va ramane in colectia Prognosis pentru posteritate!

4 Comments »

 • tudor said:

  Au existat in Bucuresti astfel de dacii de politie , chiar acest model, insa fara lampile laterale spate si fata, doar semnalizator pe aripile fata , si 4 faruri rotunde. Aveau girofare independente mici si o goarna intre ele. Aveau numere de tipul 2 B 4734 ( ceva ce tin minte de cand eram mai mic deoarece era o dacie de la sectia de politie de langa mine). Ulterior au aparut pe politie, la scurt timp , cu insemnele rosu si albastru ca si azi, niste dacii albe, insa modelele ulterioare , cu 2 faruri . Apoi, mai erau si niste dacii negre inscriptionate politia, dar astea erau pentru interventii rapide la spargeri de magazine si locuinte precum si patrulare. Dupa 1990 , erau foarte multe RENAULT 19 , apoi VW VENTO ( din 1994-1995), Daciile 1310 trecand la politia comunitara si rar la circulatie ( doar radare). Toate acestea inclusiv daciile 1310 din seria cu 4 faruri au fost echipate ulterior si cu girofar monobloc. Numerele cu MAI au aparut de curand.

 • fl0r|n3l said:

  As avea o intrebare,domnule Panait.Cum a-ti scris “Politia” pe masina?Ar mai fi si alte exemple de dat.De curiozitate intreb.

 • Prognosis (author) said:

  Autocolant la imprimanta

 • ceka said:

  am gasit in filmul “Patul conjugal” de pe youtube o dacia 1310 din 0:26:31 http://www.youtube.com/watch?v=E8vu1NfzHOg

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.