Home » Tunare Masinute

Dacia 1310 Van – Pompieri

30 October 2012 One Comment 4,502 vizualizări

Prima din seria de transformari ale indragitei asteptatei Dacia Break, a iesit azi de pe portile Atelierelor PanArin pentru a se alatura Brigazii de Pompieri din Slobozia Mare. Conform cerintelor Guvernatorului de Slobozia Mare, masina a fost dotata cu o masca moderna cu 4 faruri, preluata de la o Dacia papuc 1304. Pentru montarea mastii s-a procedat la frezarea locasului din botul masinii, precum si la usoare ajustari ale unghiurilor cutiilor farurilor pe interior. Tot cu aceasta ocazie si tot folosind diverse freze, au fost indepartate si lampile semnalizatoarelor de sub faruri, intrucat modelul a fost dotat cu bara avand semnalizatoare incorporate. Pentru inlocuirea geamurilor transparente cu unele vopsite, am precedat la separarea celor din fata de cele din spate, pe care le-am montat in locasul lor o data cu peretele despartitor dintre cabina soferului si partea de van din spate. Atentie ca acestea trebuie vopsite numai cu acrilic pentru a  nu se deteriora.

La interior au fost indepartate bancheta din spate, precum si panourile laterale. Scaunele din cabina au fost pozitionate ceva mai in fata. A urmat grunduirea si vopsirea la spray. Nu am folosit lac din doua motive: 1 -vopseaua are luciu perfect, 2 -geamurile nu ar fi suportat intalnirea cu lacul in mod placut.

Partea din spate se fixeaza cu o piesa dintr-o bucata cu numarul, piesa care in cazul acestei machete s-a dezintegrat la demontare din pricina tonelor de superglue bagate la greu de un chinez priceput! Pentru refacerea piesei am folosit bucatele de ABS. La final am dotat masina cu girofar facut din LED de 3 mm diametru si cu inscrisurile aferente. Dupa inmatricularea corespunzatoare, masina a fost predata Brigazii de Pompieri din Slobozia Mare. In foarte scurta vreme, masina va fi dotata cu scari de interventie fixate pe acoperis! Speram!

Dupa ce am observat eroarea cu bara frontala, am procedat la mutarea ei in pozitie corecta, conform cu modelul Dacia 1310. Am mai pus inscrisul cu Dacia 1310 pe haion si am facut conturul lateral la semnalizatoarele spate.

One Comment »

  • tudor said:

    Foarte interesanta si in acelasi timp ingenioasa ideea de a face un 1310 break. Arata foarte frumos , poate realizati si una cu masca alungita , ca la 1410 sport. A , poate , din resturi faceti si o DACIA 1302. Dau si eu idei…

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.