Home » Prezentari

Dacia 1320 DeAgo 49

13 August 2013 2 Comments 3,164 vizualizări

Revenit dupa o binemeritata vacanta, descopar frumoasa 1320! Foarte asteptata aceasta macheta, nu m-a dezamagit! In afara de ornamentul cromat de la geamul portierei din spate, si de esapament care trebuiau sa fie cromate, nu am ce sa reprosez! Fireste ca se preteaza la cateva imbunatatiri, mai ales interiorul. Imi place culoarea, imi place eleronul dorsal. Lampile laterale reliefate, cele posterioare policrome, dau o nota buna machetei. Masca frontala foarte reusita! In sfarsit pot spune bravos DeAgo! Vezi ca se poate? Fireste, nota maxima pentru Piniuli! Nu prea stiu ce utilitati a avut aceasta masina, desi imi amintesc,  in Constanta rulau ca si taxiuri intr-o vreme, iar una parca era pe la Directia Sanitar Veterinara!

2 Comments »

 • tudor said:

  Aceasta masina a fost intens folosita ca si taxi in Bucuresti, prea putin ca masina personala. Intr-adevar , macheta arata foarte bine. Nu am ce sa ii reprosez, poate doar farurile, fara oglinda, prea negre. Altfel, felicitari DeA. Mi-ar placea sa am un kit de transformare a ei in TAXI. In Bucuresti au fost pana in 2002.

 • tudor said:

  Va dau cateva indicii pe aceasta cale la intrebarea de pe forum :
  – Poze sunt putine cu modelele 1320 TAXI din bucuresti , avand in vedere numarul relativ scazut al acestora. De regula erau bleu , sau albe, aveau caroiaj alb ( cele belu ) sau negru ( cele albe) si aveau scris pe ele GETAX sau ITB ( ca modelul 1310 facut de DVS , dar sigla noua ITB). Mentionez ca sigla pusa de DVS pe 1310 a fost folosita pana in 1981.

  http://simplybucharest.ro/wp-content/uploads/2010/11/siglele.jpg

  Sigla ultima ITB inainte de 1990 este cea de pe autobuz

  http://www.libertatea.ro/typo3temp/pics/4550-296272-epocadeaur_30625c7651.jpg

  Majoritatea taxiurilor DACIA 1320 au fost ale GETAX, dar si ale ITB, iar culoarea lor era bleu.Aveau numere de tip ( unul pe care mi-l amintesc acum) 1 B 47666 si altul 1 B 47527 ( parca) , ambele bleu . Prima avea masca cu 4 faruri , a doua ca cea din colectie. Poze cu sigla GETAX veche nu mai gasesc , desi o stiu. Nu ma prea pricep la arta grafica. Sper ca v-am fost de ajutor.

  Modelele dacia 1310 si 1320 ale ultimilor ani au utilizat ultima sigla ITB , si erau bleu. Unele aveau chiar numere galbene.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.