Home » Tunare Masinute

Dacia break – salvarea de la Slobozia Mare

1 November 2012 3 Comments 3,934 vizualizări

Ultima, dar nu cea din urma transformare (fara pretentia de cea mai buna), a unei Dacia Break 1300 in Break 1310 Salvarea, masina care nu a lipsit din nici un centru de salvari din Romania, a iesit astazi de pe standurile Atelierelor PanArin cu destinatia precisa catre Parcul Auto de Legenda din Garajul Prognosis – Slobozia Mare. Prelucrarea a ramas in pozitia 3, tocmai pentru a respecta traditia conform careia la un eveniment soseau in ordine Militia, Pompierii si Salvarea.

Pentru transformarea Rechinului Alb,  s-au folosit masca si barile unei Sportive. Chiar daca geamul lunetei va fi vospit cu alb mat, vehiculul a fost dotat si cu stergator de luneta, conform modelului ales. Pentru adaptarea mastii cu colt, a fost frezata fereastra mastii si apoi au fost indepartate semnalizarile aplicate de sub masca. La haion a fost rectificata lipsa fantei pe zona de sus a inchiderii acestuia (pricinuita de matrita defectuoasa). La sasiu s-au vopsit cu argintiu toba si teava de esapare, precum si protectorul motorului de sub masina. Pentru ca bara frontala va fi pozitionata ceva mai sus, sub masca, gaurile ramase au fost infundate cu scobitori, pilite si vopstite ulterior. Geamurile din spate si luneta au fost protejate vederii cu alb si cu inscrisul corespunzator. Pe portiere au fost lipite inscrisuri specifice facute pe coala transparenta, dar cam groasa, incrisuri ce vor fi inlocuite cat mai curand cu unele printate tot pe autocolant transparent dar ceva mai subtire. La final masina a capatat si un girofar facut din led de 3 mm diametru. Scaunele din cabina au fost imbracate in huse albe, igienice, conform standardelor spitalicesti. La final, masina a fost predata parcului de salvari din Slobozia Mare, de unde a fost detasata la Amara pentru a servi comunitatii de acolo.

3 Comments »

  • ALex said:

    SUPERBA!!! Bravos maistre:)

  • Petrea said:

    Felicitari!! Va rog sa realizati un nou album cu fotografii, cu toate tipurile de automobile romanesti.Va multumesc.

  • tudor said:

    Foarte buna ideea si cu masca alungita. Superba realizarea. Ar trebui sa lucrati pentru DeAgostini, sa vada si ei calitate buna a lucrarii. Nu ca nu ar stii, dar vezi Doamne , lenea e cucoana mare.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.