Home » Recomandări, Tunare Masinute

Dacia Service la Slobozia

29 January 2013 One Comment 7,352 vizualizări

In urma solicitarilor posesorilor de autoturisme Dacia din Slobozia Mare, Atelierele PanArin au realizat in regim de urgenta, un vehicul de asistenta rutiera, menit sa asigure service-ul pentru tractarea sau depanarea acestor iubite masini clasice. Pentru realizarea acestui proiect deosebit, ingineri si proiectantii Atelierelor PanArin, au folosit caroseriile a doua vehicule DeAgostini, o Dacia 1300 break si o Dacia 1309, pe care le-au decupat si imbinat corespunzator, conform cerintelor clientilor, spre a obtine o platforma de remorcare a vehiculelor avariate sau defecte. La proiectarea masinii s-a tinut cont si de necesitatea unui spatiu usor suplimentar in cabina, pentru transportarea unor scule necesare interventiilor. Astfel, cabina  a fost alungita conform stasului King-Cab, spatiul obtinut in spatele soferului fiind dotat cu o lada mare de scule, pe capacul careia pot lua loc inca doi oameni, chiar daca vor sta usor inghesuiti, acestia sunt la serviciu si nu la distractie ca sa le trebuiasca o limuzina in care sa se lafaie.

Dupa imbinarea celor doua caroserii si prelungirea cabinei, a fost construita o platforma solida, menita sa sustina atat o macara de ridicare si tractare a masinilor defecte in traseu, cat si o serie de piese de rezerva, roti si alte scule necesare interventiilor. Initial s-a dorit montarea unei macarale de capacitate mai mare, dar ulterior, s-a realizat o macara mai usoara, cu un singur brat, dar care culiseaza in jurul axului, astfel incat aceasta poate fi folosita atat la tractare, cat si la incarcarea/descarcarea unor piese mai grele.

In bena, specialistii au mai confectionat si montat o serie de bari de protectie si sustinere, utile in cazurile de transportat piese voluminoase sau oameni. Pe cutia macaralei a fost montat si un convertizor hidraulic, necesar actionarii foarfecelor de descarcerare. In partea din spate, s-a mai montat un carlig suplimentar pentru agatarea unor remorci sau pentru tractarea la stanga a vehiculelor avariate. Specialistii au renuntat la bara standard din spate, in favoarea unei bari de protectie mult mai solida, pe care se spijina la nevoie suportii de fixare a rotilor fata ale masinilor tractate.

Pentru semnalizarea optica atat de necesara in trafic, atunci cand sunt remorcate masini, specialistii de la Slobozia au confectionat girofare specifice de culoare portocalie. Protectia in fata a fost suplimentata de o bara mai solida, atat de utila in cazurile de tamponari usoare, dar necesara si la impingerea unor vehicule avariate care blocheaza traficul. Pe platforma s-au mai adaugat si o serie de lanturi cu carlige, necesare asigurarii vehiculelor tractate impotriva balansului accidental.

Dupa inmatriculare si inscriptionarea potrivita, masina a fost predata serviciului de asistenta rutiera Dacia Slobozia, unde impreuna cu asistenta limuzina, va asigura service-ul pe raza judetului Ialomita si nu numai. Masina va asigura si caravana necesara competitorilor auto locali in deplasarile lor prin tara la diverse concursuri. Toate acestea au putut fi realizare gratie modelelor comercializate o data cu revista “Masini de legenda” sub egida DeAgostini Romania.

One Comment »

  • Prognosis (author) said:

    Desi la prima vedere, pare o struto-camila, aceasta masina chiar a existat. Fireste, nu un produs uzinal, ci o manopera facuta de meseriasii de la Dacia Constanta, imediat dupa revolutie, special pentru ei ca sa faca fata tractarilor din oras. Nu am poze cu ea, dar am regasit-o in 2000, dezmembrata si pe chituci in curtea unei firme de mobila din Constanta, unde zacea prafuita. Atunci mi-am amintit de ea, cat de mandra umbla si tracta ea prin oras si cate priviri se intorceau dupa ea! Gloria nu moare!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.