Home » Prezentari, Tunare Masinute

Dacia supernova DeAgostini – Las-o bă că merge-așa!

5 June 2013 4 Comments 6,444 vizualizări

Fara sa fiu vehement, fara sa uit a aprecia faptul ca masina este o premiera, inaintea celor de la IST, (probabil ca graba a stricat iar treaba la DeAgostini…), nu pot sa nu remarc faptul ca macheta are lacune. Grila radiatorului e rosie??? La faruri s-a ales varianta cea mai ieftina, adica unicolor pentru semnalizare, desi ar fi aratat mai bine cu portocaliu. Barile rosii ???? Iar economie fratilor? Semnalizarile spate unicolore ??? Fara galbenul specific directiei, alb mersului inapoi… Cel mai interesant mi se pare subsolul! Acolo e bestial. Roata de rezerva este montata sub masina… cu tot cu capacul ornamental! Sorturile pe spate au ramas la jumate! Fara corespondent in sasiu! Eroare de proiectare sau teama ca nu se vor potrivi jumatatile la montaj ??? Ori poate ca sa corespunda cu rotile prea subtiri, care au capace fara fanta! In rest, numai de bine! Ca sa nu fiu acuzat de carcoteala sau de ipocrizie! Se putea insa muuult mai bine!

Dar vorba aia: “Las-o bă că merge-așa!”

4 Comments »

 • tudor said:

  Cateva remarci, deoarece am avut o astfel de masina :
  – La variantele RAPSODIE si CLIMA, barele si grila de la radiator erau in culoarea masinii ;
  – Semnalizatoarele fata erau albe, galbenul era dat de culoarea becului ( era bec PY21W).

  In rest , am vazut macheta la un coleg care are SuperNova, dar alba. Masina este CLIMA si are grila si barele in culoarea caroseriei. Macheta nu arata foarte rau, a scos DeA si mai rele, dar intradevar are unele lacune. Peste roata de rezerva trebuia sa fie un grilaj. Mai bine o faceau cu jante din aliaj. Cat despre prezenta machetei, eu nu o consider de legenda ci mai degraba o umplutura. Nu am cumparat-o dar ma gandesc daca sa o iau sau nu. deocamdata cu banii nu stau prea bine.

 • George said:

  Personal nu acord prea mult importanta subsolului unei machete asadar consider ca “marile minusuri” sunt:

  1. lipsa albului din stopuri
  2. latimea nepotrivita a sorturilor
  3. lipsa unui eleron. Stiu ca nu toate modelele Rapsodie aveau, probabil era optional dar cea pe care am avut-o eu avea eleron. Eleronul schimba foarte mult alura masinii.

  Pot sa confirm de asemenea barile vopsite, grila vopsita si non-culoarea semnalizatoarelor fata. De asemnea mi se pare potrivit faptul ca rotile au capace fiidnca doar modelul Clima-echiparea de top beneficia de jante de aliaj in 5 spite. Ar fi trebuit aleasa aceasta varianta pt realizarea machetei.

 • star-sk1zoo said:

  frate daca Dacia SupeRNova a iesit asa mai urat…Dar Dacia Solenza cred ca va arata si mai urat..

 • Dragos said:

  Macheta ca macheta, ca na, atata s-a putut….
  Dar da-o in pastele ma-sii!!!In revista au pozat cea mai zdreanta dintre masinile care mai sunt pe sosele, ruginita, cu un capac lipsa si interior vai de mama lui… si chiar nu era cine stie ce efort macar sa pozeze una in stare de showroom…. fie si de plateau proprietarul sa si-o spele… Si nu e singura deceptie! Si mai schimbati culorile la masini ca una din 4 e rosie, n-am cum sa le asez si totusi nu sunt numai ferrariuri si sunt atatea culori in spectrul vizibil de unde sa aleaga!!! Vitezomanu Gica a murit, nu mai cumpara revista si oricum, lui ii era suficient faptul ca era mica, o cumpara pt. dimensiune, nu pt culoare pt ca de cand l-a parasit iubita a intrat intr-o mare depresie si a incetat sa mai joace la loto. Oricum, credeam ca revista asta e despre masini clasice, modele fabricate in europa comunista!!! Sau scuza e ca la supernova au propectat prezoanele si tamburii de la frana de mana inainte de revolutie?

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.