Home » Colectia AUTO

Daciile mele – TrioBlue

3 April 2012 3 Comments 2,849 vizualizări

Zilele trecute am avut o mare bucurie. Au sosit frumos ambalate, tocmai de la Londra, prin intermediul lui Remus, trei masini minunate.  Un Renault 12 1970, un superb Renaul 12 Gordini 1971 si o Dacia 1310. Superbul Gordini era de mult dorit de mine si chiar mi-am facut inima rea ca in perioada desfasurarii concursului Papucul Fermecat de pe Forumul MiniAuto, unde premiul pentru modificarea unei Dacii Papuc 1304 a fost un astfel de vehicul, am fost foarte bolnav si nu m-am putut inscrie in concurs cu Posta Romana realizata de mine. Acum visul mi s-a implinit si iata-ma fericitul posesor al unui astfel de vehicul.

Foarte frumoase masinile, ceva mai detaliate decat obisnuitele mele DeAgostini, au insa si ele nereguli care ma fac sa cred ca totusi DeAgostini, desi cu multe neajunsuri la capitolul calitate, totusi, sunt bine realizate. La Renaultul 12 1970 am observat farurile subdimensionate in timp ce lampile de semnalizare fata sunt supradimensionate. La Gordinii, desi reliefate, lampile de semnalizare de pe aripi sunt nevopsite… Culoarea galbena de pe stopurile din spate lipseste la toate cele trei modele.

Renaultul 12 din 1970 are si mobilierul interior colorat. Canapelele si manerele la usi, portierele precum si bordul. Oglinzile nichelate ai dau o nota aparte si o eleganta sporita. Rotile par ceva mai realiste. La fel si tampoanele.

Gordini este minunat. imi place la nebunie si sunt tare bucuros ca am si eu unul in colectie. Este foarte bine detaliat la exterior in dauna interiorului cam morbid, gen DeAgostini. Capacele rotilor sunt foarte bine desenate cu negru si argintiu. Manerele exterioare la usi sunt aplicate si elegante.

Dacia 1310, made in China, pare chiar de la DeAgostini. Lucrata cam neglijent, are interiorul negru full si finisaje urate la geamurile portierelor. Lampile din bara frontala nevopsite iar semnalizarile de pe aripi, nereliefate, desi vopsite, par niste abtibilde lipite in graba… Aerisirea de pe stalpii din spate nu are rama metalica, doar fantele pictate cu negru. Stopurile spate sunt grosolane si capacul rezervorului vopsit la culoarea caroseriei. Desi are doua oglinzi la exterior, cea din habitaclu este din plexiglas transparent… Reusite sunt capacele rotilor. Cu siguranta ca acest ultim vehicul va face obiectul unei interventii a meseriasilor de la Atelierele PanArin cat mai curand.

Una peste alta, colectia mea s-a imbogatit cu aceste modele, de care sunt tare mandru. Sedinta foto a atras o multime se spectatori care au admirat modelele atat de indragite.

3 Comments »

  • daniel234 said:

    Sa le stapaniti sanatos !!

  • stefan said:

    Respect si stima pentru munca si pasiunea dumneavoastra, sincer ma bucur ca exista oameni care nu imbatranesc niciodata. As dori sa va trimit niste poze. Cum fac? Stefan.

  • Prognosis (author) said:

    Multumesc! Mailul meu este la CONTACT http://arin.panait.net/contact/ Astept pozele!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.