Home » Tunare Masinute

De amorul artei

6 February 2014 2 Comments 2,673 vizualizări

Iarta-ma pasionatule, daca nu stiu sa mor pentru arta. Pe aici, pe la noi, oamenii nu mor decat pentru voturi.

Lumea reala, cea in care traim, e departe de a fi perfecta. Cu atat mai putin lumea dificila a miniaturistului, a celui care incearca sa reproduca ceva la scara. Martori sunt zeii modelismului ca ma straduiesc din rasputeri sa o fac. Cu pile, cu smirghel, cu ABS sau forex. Cu multa rabdare, cu migala si iar cu smirghel apoi cu chit si uite asa, 90% transpiratie si restul inspiratie.

Poate ca as fi lucrat mai departe linistit, departe de tumultul vietii. Arta cere sacrificii. Si cum eu lucrez doar de amorul artei, (pentru ca din arta daca traiam, as fi murit de mult de foame in tara asta in care numai voturile conteaza – multumesc Zeilor ca mi-au daruit o sotie intelegatoare si pasnica, o femeie minunata care ma lasa in metehnele mele si ma hraneste in fiecare zi cu incurajarile ei, dar si cu painea cea de toate zilele, care paine, va asigur eu ca nu se castiga din arta…), deci poate ca as fi ramas in tihna atelierului meu, daca nu primeam aseara un mail de la un amic dintr-un capat de tara, un 0m care din inertia pasiunii a incercat si a reusit sa obtina de la autoritatile locale un spatiu (o centrala termica dezafectata) unde sa poata infinta o asociatie modelistica si unde sa faca un muzeu si un loc in care copiii pierduti in tehnologia telefoanelor si in drogul Facebook sa isi gaseasca pasiunea pentru migaleala, pentru constructii. Culmea este ca acest om, a obtinut si logistica necesara pentru infintarea asociatiei, pentru acte si toate acareturile, plus utilitatile spatiului platite pe un an avans de catre autoritati. Si mai culmea este ca amicul, nu are habar de modelism si ca a facut demersurile in virtutea pasiunii si admiratiei lui pentru ceea ce fac eu in modelism. Mesajul lui disperat era in final acela de a ma muta in capatul de tara unde el locuieste, ca sa fac ceea ce el a vrut sa faca dar nu poate si totusi partial a reusit. Adica cel putin a primit girul si suportul autoritatilor locale si judetene…

Ptiu, daca nu as fi incercat si eu de nu mai stiu cate ori…. M-am ales de la vechiul primar cu minciuni pe sticla… De la actualul ce sa zic… Nu prezint interes decat in campania electorala. Mai am inca trei saci plini de promisiuni, undeva in podul casei.  Acuma, numai gandurile ma omoara. Uite dom’le  ca la altii se poate! La noi, IOC NIZNAI!  Raman sa fac arta de amorul artei, dar promit ca voi merge hotarat la vot! Vine referendum, vin europenele, vin prezidentialele…. Vorba aia, pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii. Aia hoti, astia hoti, mama lor la toti! Hai Romania!

…………………………………………………………….

Acum am in lucru doua machete unice.  Dacia CN4 ambulanta, si autospeciala de pompieri. Ambele sunt machete dificile, ambele merita sa fie reproduse pentru a ramane in memoria colectiva, martore ale ingineriei romanesti auto, din vremea in care aceasta inginerie tinea Romania fara datorii externe.

2 Comments »

  • Vasile Ionut said:

    Asa e domnule Arin, noi care incercam sa facem ceva, unicat in tara asta nu suntem apreciati nici 1%, in schimb suntem criticati, scuipati, injurati si de nebagat in seama. Ma doare sufletul cand citesc la fiecare articol al dvs…ca acolo undeva aveti o dezamagire profunda in suflet, dar aceasta pasiune va tine sus si va ambitioneaza sa mergeti mai departe, eu va sfatuiesc sa nu va dati batut. Si va multumesc pentru sprinjinul dvs, ca altfel nu m-as fi apucat de modelism, asa cum ma pricep, ii viitor poate reusesc sa fac ceva mai calitativ fata de acum. Proiectul acesta cu ambulanta este nemaipomenit, imi aduc aminte cate din astea erau in parcul spitalelor din Romania, la Pompieri si la Vel Pitar. Cand am sa vin acasa, sper sa va mai pot sustine acolo cat pot si ma ajuta Dumnezeu. Sanatate va doresc si spor la munca!!

  • Paul Meme said:

    S-a implinit un an de la demersul tau Arine. Ieri am discutat cu un amic din primarie, pe care l-a pufnit rasul cand a auzit. Cica “guvernatorul balbait” a pomfanit ceva peste mustata si a dat a lehamite din mana…. Am inteles doar: “da-l dracului de bosorog maniac”…..

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.