Home » Colectia AUTO

De la ruși vine GAZ-ul la Slobozia

28 June 2013 No Comment 3,301 vizualizări

GAZ-ul rusesc crește în exploatare la Slobozia, grație investitorului Peter Tamas din Covasna, care a trimis un nou lot de transportoare 4×4 menite să îmbunătățească condițiile grele de muncă din zona rurală a Sloboziei Mici. Vehiculele trimise se încadrează în clasa clasicelor rusești, precursoarele IMS-ului și ale lui M 461 din România.

  • Primul dintre ele si cel mai reusit, este un GAZ 69 A. decapotabil, colectia NashAvtoprom, de o frumusete aparte. Multe detalii fata de modelul aparut la DeAgo. Scarile negre, interiorul portierelor verde ca si caroseria, parbrizul mobil culiseaza pe capota ca la modelul real, prelata foarte frumos realizata, realist, rotile cu jante corecte. Pe bara din fata este prevazut chiar suportul de introducere al manivelei si gaura pentru ea in masca frontala. Carligul pe spate este corect pozitionat si lampile frumos tampografiate in culori. Doar balamalele si manerele si sigurantele de pe capota motorului au scapat netampografiate cu negru, dar asta se rezolva in limita timpului disponibil. De remarcat sasiul pe sub masina, foarte fidel realizat. O macheta de nota 10! Ia vezi DeAgostini, poate iei niste lectii!
  • Al doi-lea este un GAZ 69 T3C, modelul carosat folosit de sovietici ca si utilitara tehnologica, cu care a dotat in vremurile apuse atat Gospodaria Comunala, cat si Fermele sau Dispensarele rurale. Acesta este replica unei masini a veterinarului sovietic dedicat muncii la Colectiva Agricolă de Productie. In tara noastra el a fost folosit in armata, ca masina de transmisioniști, deoarece fiind acoperit cu tabla el asigura o protectie la intemperii mai buna decat modelul cu prelata. Macheta este bine realizata, curat lucrata si destul de fidela. Carligul pe spate este pozitionat tot aiurea, orizontal, ca si la ARO M461 sau GAZ 69 aparute in colectia DeAgostini România. Stergatoarele sunt cam prost reproduse, prin turnare cu parbrizul deodată si vopsite ulterior. Lipsesc chederele negre la parbriz. Balamalele si inchizatoarele capotei motorului sunt netampografiate cu negru, dar roata de rezerva este corect reprezentata, cu oala invers, asa cum ar fi trebuit si la M461.
  • Al trei-lea model primit este un GAZ T3, modificat din utilitarul plug de zapada prezentat ceva timp in urma http://arin.panait.net/gaz%D0%B3%D0%B0%D0%B7-69-t3-face-curatenie-la-slobozia/ si care are aceleasi defecte prezentate in materialul respectiv. Masina este insa revospita in kaki mat, culoare militara, si are lipsa semnalizatoarele de pe aripile fata si teava cu busonul de alimnetare benzina. Si el va face subiectul unor mici interventii.

Multumim investitorului strategic, domnul Tamas Peter, pentru contributia la bunăstarea locuitorilor din Slobozia Mică!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.