Home » Prezentari

DeAgostini 48 – Moskvitch 423N

18 July 2013 2 Comments 2,397 vizualizări

Desi, de data asta am zis “pas” achizitiei, nu ma pot abtine sa nu fac cateva remarci, pe baza pozelor puse pe FB de un bun amic. Despre original nu am prea multe de zis. Sunt nascut in ’62 dar imi mai amintesc de salvarile de la spitalul de nebuni din Palazu Mare, Constanta, care avea in dotare doua astfel de masini. Ca si macheta, pare curatica, dar ca de obicei, cu lacune de productie. Desi are facut cheder la luneta si la geamul din spate, parbrizul (o fi lipit cu prenadez), caci nu prezinta cheder… Ornamentul de pe capota nu are rosul specific acestei masini. Semnalizarile spate sunt unicolor, iar interiorul este oribil negru… In rest numai de bine, numai ca, ne baga pe gat iar o masina care nu prea a rulat pe sosele din Romania. Au fost rare si nereprezentative. M-am cam saturat de umplerea numerelor nu masini sovietice. Sunt inca zeci de vehicule romanesti care pot fi reproduse! Mare pacat! suntem in Romania draga DeAgostini, nu in Sovietul Unit!

2 Comments »

  • tudor said:

    Eu am luat masina , deoarece imi place, mai ales masinile sovietice imi plac mult ( datorita originilor mele sovietice probabil). Ca si executie se prezinta bine, pe fata scrie Москвич ( MOSKVICH) nu Москвиc ( MOSKVIS) ca la 407. Foarte adevarat ca nu prea au fost aceste masini prin RO, poate doar in zonele rurale sau provincie, in orasele mari fiind VOLGA M22 ( pe care mi-o amintesc si eu). Eu am vazut cateva in Bucuresti in anii 80 , erau masini private, insa una am vazut-o multa vreme abandonata in spatele unui bloc din zona GRIVITA – 1 MAI , unde stau bunicii mei. De asemenea , intr-o poza din Galati-ul anilor 60 am vazut o astfel de masina TAXI, la fel am vazut si o poza cu un astfel de TAXI in Constanta , la gara ( poza era de prin 1960).
    Culoarea putea fi un gri sau un verde , astea erau culorile cele mai frecvente la aceasta masina , pe langa albastru ( desi am prea multe albastre in colectie).Nu am stat sa caut prea mult , doar una avea stergatoarele un pic departate de parbriz, altfel toate machetele erau OK ( la INMEDIO de unde iau eu).

  • George B said:

    In numarul 49 avem inca o Dacie iar in numarul 50 un Renault.
    Astfel dupa 50 de numere ne putem mandri cu 18 modele romanesti. Nu-i rau deloc. Dar, intr-adevar, puteau fi lansate minim inca 5 modele autohtone in locul unor masini rusesti care nu prea inseamna nimic pentru noi romanii. Mai mult ca sigur DeAgostini ni le baga pe gat datorita faptului ca detin un stoc insemnat de la colectiile lansate prin ale tari.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.