Home » Prezentari

Doua bijuterii DeAgostini dar de Italia

3 March 2012 2 Comments 1,708 vizualizări

Achizitionate din magazine la pretul de 10 euroi bucata, aceste doua machete primite de la un prieten, mi-au intarit convingerea ca DA, romanii sunt tratati ca niste gunoaie. Machetele din Romania sunt vandute la cca. 6 euro bucata si arata jalnic, patetic si incredibil de neingrijite comparativ cu ce tin in mana acum. Niste minunatii.

Un Alfa Romeo Julia 1600 Super din 1970 si un Lancia Aprilia din 1938. Superbe. Incepand de la blister, de cu totul alta calitate, masinuta e vanduta in confrag dublu, antisoc. Poti sa o scapi pe jos, ca jucaria nu are de suferit fiind protejata de cele doua straturi de polietilen dur si de aerul dintre ele.

Urmeaza suportul de expunere, in plan inclinat, gandit sa reliefeze calitatile machetei si sa-i expuna valoarea. De machete nu mai am ce sa spun. Nu am cuvinte comparativ cu ce este la noi. Nu am gasit defecte. Caci eu am desigilat cutiile. Vopsea impecabila, nici o urma de ulei sau de amprenta chinezeasca. Tampografia excelenta, in culori multiple, bine conturate, urmarind piesa vopsita. De exemplu la Aprilia chiar rama nichelata a stopurilor de pe spate. Pe capota la Alfa Romeo, sigla in policromie iti ia ochii. Manerele usilor perfect conturate. Capacele rotilor au siglele masini tampografiate perfect. Chederele par atat de reale caci tampografia este perfecta. Nichelajele fara cusur.

La interior este dezmat total. O feerie, o bucurie si o incantare a ochiului. Sunt lucrate in culori frumoase, totul reliefat in nuantele specifice. Canapele, portiere, bordul masinii si manerele sau cotierele de pe portiere, fiecare are culoarea lui.  Volanele au conturate nichelajele specifice, bordul la fel.

Pe sub masina la fel, detalii clare, vopsite conform realitatii. Nu am ce spune mai mult. O astfel de macheta este aproape ireala. Diferenta este de 4 euro, dar oare, ce colectionar nu ar da 4 euro in plus (fata de cei 6 total nemeritati) numai ca sa nu fie nevoit sa puna surubelnita pe jucarie si pensula pe reperele neterminate?

In rest, fara comentarii. Cu o asemenea editie un bricolator ca mine nu ar avea de munca niciodata. Un carcotas nici atat nu ar avea ce zice. Cum strang 6 euro la doua saptamani pentru o mizerie de macheta, pot sa strang si 10 euro dar sa fiu fericit cand iau revista !

2 Comments »

  • Emanuel said:

    Intradevar… suntem luati in bataie de joc, eu am renuntat la abonament dupa al doilea colet, numai rebuturi mi-au venit, volga fara cerb, 1100 cu mici defecte. Nu exista macheta sa nu`i gasesti o buba. Pacat ca oarecum este o colecite unicata pentru romani dar isi bat joc de ea.

  • Petru said:

    Fleicitari pentru cele doua machete, itradevar sunt niste bijuterii deosebite, va rog sa tirmite-ti un mail si celor de la Deagostini, poate nu-si vor mai bate joc de noi.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.