Home » Tunare Masinute

Ford coupe 32 scara 1/43 – reconditionare

11 January 2012 2 Comments 3,984 vizualizări

Aceasta masinuta de epoca mi-a fost daruita de un amic. O tinea dezmembrata intr-o cutie undeva intr-un sifonier. Destul de ruginita prin partile feroase, scorojita mai peste tot, cu piese lipsa, masinuata m-a incantat la prima vedere. In prima faza am trecut la curatenia totala. Am sters cu alcool intreaga structura. Am eliminat arcul rupt de la motorasul din spate si am eliberat rotile pentru rulare libera. Apoi am curatat si indreptat axele ruginite ale rotilor. Am curatat la peria de pasla geamurile si le-am redat stralucirea. Operatiune migaloasa pentru ca daca se da turatie prea mare si timp lung la periaj geamurile se topesc si se matuiesc si adio transparenta.

Apoi am trecut la reconditionarea propriuzisa. Folosind spray auto acrilic de culorea crem am revopsit in doua maini caroseria. Pentru sasiu am folosit maro acrilic doar pentru a corecta juliturile. Pentru argintaraie am folosit cu succes markerul permanent. La fel si la jentile rotilor. Pentru cauciucuri se reda culoarea mata de negru folosind un amestec de alcool si zeama de marker negru. Adica intr-un marker uzat se pune cu pipeta nitel alcool izopropilic si sa sterg cu el cauciucurile. Nu trebuie abundent ci mai degraba in doua etape, altminteri se moaie cauciucul.

Interiorul l-am vopsit dupa ce am cautat niscaiva poze pe internet si sunt slava Domnului destule. In final, am recuperat macheta si acum staluceste in vitrina mea!

……………………………………………………………………………

15 octombrie 2012

Am facut rost de spray culoarea partii de jos si ca atare am reluat operatiunea re reconditionare. Astfel am revopsit cu grena partea de jos, aripile si treptele. Totodata am dat cu nichel bara frontala, masca radiatorului, capacele rotilor si farurile!

2 Comments »

  • Alexandru - Arad said:

    Buna ziua,
    Am un Mercedes din 1928 scara 1/18 model SSK de la Burago .. ma puteti indruma un pic ..?

  • Prognosis (author) said:

    Cum sa te indrum? TRimite pe mail te rog!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.