Home » ARO, Tunare Masinute

Galbene de Slobozia – Aro 10 Spartana si 242 – imbunatatiri

23 December 2013 6 Comments 4,731 vizualizări

Graba strica treaba, zice un proverb! La prima interventie asupra machetei DeAgostini Aro 10 Spartana, am omis cateva detalii pe care mi-am permis acum sa le evidentiez pe macheta mea.

 • Astfel am procedat la capitonarea partilor superioare ale portierelor, si am contruit manerul orizontal de deschidere a acestora.
 • Am “incropit” sistemul de bare coviltir care sustin prelata masinii.
 • Am aplicat ornamentul lateral negru si am innegrit pragurile si ornamentele aripilor rotilor.
 • Am desenat si bridele de fixare a prelatei imprejurul caroseriei.
 • Am evidentiat cu negru balamalele prabrizului mobil si butucurile rotilor.
 • Am imitat dispozitivele de asigurare ale capotei de pe aripile masinii.
 • Am colorat masca cu galben dupa modelul din revista.
 • Am confectionat bullbar dupa modelul din revista.
 • Am facut cu rosu reflectorizantele de pe bara spate.

Deh, asa “scupulos” cum sunt trebuia sa revin cu cateva corecturi si detalii car dau farmecul machetelor tunate de mine. Cu acest prilej, la sedinta foto impreuna cu fratele 242, am realizat ca acesta nu fusese supus interventiilor de imbunatatiri si am aplicat si la el cateva imbunatatiri.

 • Colorare interior;
 • Aplicare desen ARO pe roata de rezerva;
 • Am montat sorturi la rotile posterioare;
 • Am aplicat inscris 4×4 pe aripile spate.

O mica sedinta foto impreuna cu ultimile realizari pe 2013, un an in care am asteptat poate prea mult de la altii si prea putin de la mine.

Cam atat pentru anul acesta. Ne revedem in 2014, sper eu cu alte lucrari cu care sa incant admiratorii. Nu e vina mea ca unora le place ceea ce fac si ca admira lucrarile mele, cum nu e vina mea nici ca altii se considera invidiosi si imi lasa tot soiul de mesaje acide pe blog. Le fac in ciuda si nu le accept postarile, imi vad de ale mele si am decis sa nu mai pun la suflet toate magariile si impertinentele unora. Caini latra, ursul isi vede de drum. Nu ma cobor la mintea lor!

Nici nu ma mai omor sa fac poze in timpul lucrului cu detaliile de fabricatie, nu de alta dar “aduce ghinion”, vorba unui coleg. Am obosit sa fac atat munca de documentare si la final sa ma aleg cu buza sparta. Am arata si am oferit modelistilor si metode de lucru dar si desene muncite de mine, cu inteligenta mea “retardata” (alt coment al unui admirator infocat), numai pentru ca mi-am dorit ca si alti modelisti sa incerce sa faca ceva cu mana lor.

M-a durut insa cand am vazut ca munca mea este folosita nu in interes personal, ci in interes comercial de catre unii. Poate ca as fi trecut cu vederea faptul ca pe inteligenta mea, pe solutiile mele, unii fac bani, daca macar in treacat, ar fi specificat ca ideile imi apartin. Nu mai zic nimic de acordul de folosire a muncii si inspiratiei mele pentru folosire in scop comercial. Nu este colegial asa ceva, nici etic si nici moral. Dar nu am ce face. Asta este tara in care traiesc. Insa de acum incolo, ioc-niznai! Cum zice chinezul. Ganditi frate singuri. Daca vreti sa faceti comert, faceti cat poftiti, dar nu cu munca mea!

6 Comments »

 • Ene Leo Martin said:

  Un plagiator nesimtit. A pus si pe facebook. Macar sa fi mentionat ca e ideea dvs si sa va ceara acordul sa o foloseasca pentru comercializare. Ma intreb daca plateste impozit la stat ca vad ca are magazin online! Nu-l mai bagati in seama domnule Arin, nu sunt in stare sa gandeasca cu mintea lor si fura de pe la altii. Rusinos, dar romaneste! Sarbatori fericite!

 • Gigi Surdu said:

  Vai ce sa zc, marele maestru e palgiat? Nu se poate, e inadevarat. Dar sa stiti ca oricat vacere maieterul, aveti pe fcebuk un meseriash care face cu 10% mai ieftin, iete lincu

 • MSM 63 said:

  Spune-mi si mie cine este persoana ca sunt curios…

 • tudor said:

  MA enerveaza ca posteaza cate unii , la misto , care nici nu stiu sa scrie ( nu stiu daca stiu sa citeasca). Lucrarile domnului Panait sunt conceptii proprii, ale unor masini ce au existat, si care au facut legenda. E normal sa se supere cand vede cate una facuta prost, dar Domnul Panait , a stiut sa valorifice si multele rebuturi DeA , transformandu-le in replici ale vehiculelor ce candva erau omniprezente pe strazile Romaniei ( Vezi TV si ARO si Dacii), sau vehicule ce si le imagineaza. Am facut si eu modelism, dar la un nivel mult mai jos…si asta acum mult timp, acum nu cred ca mai pot, desi m-am apucat de un vehicul care a fost prezent in RO in toate orasele cu transport electric.
  Si anume DAC 117 E. Deocamdata se afla doar la stadiul MACHETA DE CARTON la scara 1:43 , si nu imi vine sa cred cat e de mare…urmeaza sa il fac din ABS sau ce plastice gasesc. Oricum ar fi , apreciez munca Domnului Panait , si imi pare rau ca exista asa multi paraziti…

 • Gigi Surdu said:

  Vai Titanule, vezi ca te face Anrdei la pielea goala. Deaia nu mai postezi tu pe forumul lui. Ala e un titan, nu tu varza acra. mori de ciuda miesrul lui peste

 • Prognosis (author) said:

  Un pustan aiurit de prin Bucuresti…. necopt inca! Nu merita sa-i fac numele public! Il las sa scrie, poate isi mai descarca energia si potentialul “titanic” afisat pe anumite forumuri….

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.