Home » Tunare Masinute

GAZ/ГАЗ 69 T3 – imbunatatiri

3 May 2013 No Comment 2,933 vizualizări

Bugetul ordonat pentru achizitionarea acestui vehicul a fost unul de stricta austeritate. Cu toate acestea, imediat dupa plecarea Guvernatorului Pere Stroica in binemeritatul concediu de Paste, meseriasii de la Atelierele PanArin, au scos de prin locuri ascunse bidoanele cu vopsea si au trecut la treaba. Ei au restaurat acest vehicul legendar, despre care unii isi mai amintesc cum umbla prin anii 68-70 prin Constanta si curata strazile vara de praf si iarna de omat, inscriptionat cu povata civica “Pastrati curatenia orasului”,  lucru care dealtfel se si intampla atunci, nu ca in vremurile noastre.

Astfel, mai intai s-a procedat la extragerea geamului parbriz, piesa comuna cu cele ale portierelor, si dupa identificarea erorii s-a procedat la corectarea ei. Cu acest prilej au fost conturate si chederele necesare. La montare, geamurile portierelor cad corespunzator in locasurile lor, fara eroarea de montaj de la piesa originala. De remarcat modul de prindere a sasiului de caroserie, in trei suruburi, unul in fata si doua in spate, lucru care fixeaza mai bine ansamblele. Au folosit acest sistem pentru a face loc in spatele masinii, la interior,  a cuvei pentru nisip sarat necesar discului de imprastiere pe timp de iarna, care se vede in spatele masinii. Cuva a fost vospita cu gri deschis, la fel si duza de imprastiere din spatele masinii.

Scaunele au fost imbracate in piele maro, placuta si confortabila. Manerele interioare nichelate, ca si maneta schimbatorului de viteza. Carligele de remorcare din spate si din fata au fost nichelate. Tampoanele elastice din spate au fost supuse unei operatiuni de inlaturare a liniei matritei de turnare si apoi vopsite cu negru acrilic mat. Arata incomparabil mai realiste fara dunga de turnare. Tot in spate au fost nichelate legaturile de siguranta si manerele oblonului coborator. Lampile de stopuri au primit si lumina galbena la mijloc.

Semnalizatoarele de pe aripi au fost indreptate, revopsite si pozitionate corect. Tija pompei de ridicare a bratului de sustinere a lamei plug, a fost nichelata corespunzator. Cu bronz argintiu au fost vopsite si lanturile de sustinere care erau negre si ruginite pe alocuri. Oglinzile au fost retusate, debavurate si vopsite corespunzator stasului in vigoare. Proiectorul a fost si el debavurat si aranjat cum trebuie. Au fost revopsite manerele portierelor. Pe sub sasiu a fost vopsita esaparea si duza de imprastiere a antiderapantului. In ultima faza, lama inoxidabila a plugului a primit culoarea corespunzatoare. La final a fost vopsita si treapta de acces in cabina, ansamblu ce fusese uitat initial….

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.