Home » Tunare Masinute

GAZ 12 ZIM – drezina pe ecartament normal

7 February 2013 2 Comments 3,710 vizualizări

Cum a sosit si a doua masina, meseriasii de la Depoul PanArin au fost solicitati sa doteze vehiculul cu anexele si dispozitivele necesare rularii acestuia pe calea ferata cu ecartament normal din Romania. Imediat inginerii si proiectantii au adaptat frumoasa masina ruseasca la mersul pe sine. Ei au folosit pentru rulaj o pereche de osii provenind de la o locomotiva miniera dezafectata. De inadata ce drezina s-a asezat frumos pe linii, meseriasii au trecut la imbunatatirea interiorului conform cerintelor de partid si de stat, astfel incat tovarasii ce vor calatori in interes de serviciu pe drumurile de fier ale tarii, sa beneficieze de tot comfortul in lungile si obositoarele lor deplasari la fabricile si uzinele clasei muncitoare.

In acest scop s-a dispus tapitarea canapelelor cu piele oliv si maro, piele provenind de la vacile din fermele republicii. Tot din piele, dar de bou maro, au fost capitonate portierele la interior, iar bordul luxos a fost innobilat cu furnir de mahon adus din import din Republica Populara Chineza, tara prietena, cu care republica intretine bune relatii comerciale si politice. Manerele de inox si volanul de fildes natural, au fost un cadou din partea conducerii de partid din Libia prietena si vecina. La final, drezina partidului a fost dotata cu un proiector suplimentar pe plafonul acesteia, si cu o lampa finala adaugata pe bara din spate, conform regulamentelor de cale ferata.

Initial s-a dorit vopsirea  barilor, in rosu si alb, dar conducerea de partid si de stat a concluzionat ca alamurile si inoxurile originale nu reprezinta un lux si o extravaganta, tinand cond ca vor fi plimbate cu aceasta limuzina feroviara diverse personalitati politice care vor vizita republica spre realizarea a noi relatii de pace si pretenie in spiritul dezvoltarii economice si a propasirii neamului spre un viitor luminos si bogat. Pentru urcarea si coborarea fara riscuri din vehicul, meseriasi au confectionat o treapta suplimentara fixata sub sasiul limuzinei.

Dupa inmatricularea corespunzatoare, conducerea de partid si de stat a fost invitata la o calatorie de proba cu frumoasa limuzina. Pentru ca proiectantii au decis scoaterea volanului de la vehicul, tovarasa academician nu a dorit sa probeze drezina, considerand un mare pericol conducerea ei fara volan. Drept urmare, in cateva minute volanul a fost montat la loc spre satisfactia celor prezenti, care au aplaudat frenetic si au rostit numele conducatorului iubit. Tovarasu’, dupa ce a examinat amanuntit realizarea meseriasilor, a concluzionat: “Nu imi plac masinile rusesti! Sa se faca un ARO romanesc cu care vom calatori noi si tovarasa pe calea ferata.” Dupa care el a studiat si noul Oltcit Cabrio ce se va fabrica pentru clasa muncitoare, vehicul economic, care se acopera la ploaie cu o prelata militara, dupa indicatiile conducatorului multilateral dezvoltat. Foarte multumit, tovarasul a ordonat continuarea acestui maret proiect pentru dezvoltarea capacitatii de deplasare a clasei muncitoare la punctele de lucru din republica.

La plecare, acestia au fost ovationati indelung de cei prezenti, scandand lozinci mobilizatoare. Gurile rele spun ca tovarasa a soptit in urechea tovarasului: “De ce sa mai consume tabla Micule si cu ARO ala? Ca noi si asa mergem cu helicopterul”! Drept urmare proiectul de ARO pe sine a fost abandonat pentru moment, clasa muncitoare orientandu-si efortul catre alte realizari economice, care sa inalte societatea catre noi culmi de progres si civilizatie. Proiectantii au decis sa lucreze in continuare la al doilea vehicul drezina, cel pe ecartament redus, pentru a putea fi folosit in inspectiile miniere si in zona de frontiera unde astfel de linii sunt mult mai practice!

Inainte de plecare, tovarasul a tinut o cuvantare in care a subliniat necesitatea mobilizarii clasei muncitoare pentru realizarea planului cincinal in trei saptamani, dupa care a premiat realizatorii cu diplome si insigne omagiale.

Traisca Partidul si Clasa Muncitoare in frunte cu Conducatorul iubit si Tovarasa lui!

2 Comments »

  • Alin said:

    Apreciez foarte mult ceea ce faceti dumneavostra.

    Multa bafta si sanatate sa mai vedem si alte capodopere spre vanzare.

  • Butnariu Cristian said:

    Dupa cum spuneam si la Pobeda: Mai frumoasa e drezina, decat a fost masina . . . Despre bibileala de interior . . .,munca de chinez in toata regula(parca-i mai frumoasa pe interior decat pe exterior)Felicitari, sanatate si putere !

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.