Home » Prezentari

GAZ 13 Ceaika

3 July 2013 No Comment 3,245 vizualizări

Lada, Moskvitch şi Volga sunt doar cateva dintre maşinile ruseşti care circulau pe drumurile din Romania înainte de 1989, iar multa lume isi aduce aminte cu nostalgie de ele.

Producatorul rus AvtoVAZ a anunţat recent sistarea producţiei automobilului Lada Riva. În Rusia, Lada a simbolizat maşina muncitorului simplu. Primul autoturism Lada a fost fabricat la începutul anilor ’70 la Togliatti pe o platformă Fiat 124 sedan. În total, 16,8 milioane de unităţi au fost fabricate de-a lungul celor 42 de ani de producţie. Lada va mai fi în producţie până la sfârşitul anului 2012.

Alianţa Renault-Nissan va forma o companie mixtă cu Russian Technologies, prin intermediul căreia va deveni acţionarul majoritar al AvtoVAZ, cel mai mare producător de automobile din Rusia. Renault, Nissan şi Lada lansează o ofensivă prin care toate modelele Lada vor fi modernizate, urmând să fie lansate noi modele ale celor trei branduri.

Businessinsider a făcut o selecţie a celor mai « tari » maşini construite în Rusia Sovietică. Pe primul loc se afla in acest clasament frumoasa si eleganta limuzina Ceaika  GAZ 13 aparuta la nr. 47 DeAgostini.

Desi nu ma leaga amintiri de acesta masina, am luat un exemplar pentru ca sunt fan declarat al amsinilor rusesti si pentru ca vreau sa fac si una pe sine, o drezina, dupa cum am vazut una in Republica Moldova cu ocazia unei vizite in Basarabia anilor de comunism. Macheta mi se pare reusita, desi sunt prea stridente culorile farurilor de ceata si ale semnalizarilor. Mobilierul morbid si volanul vor trebui supuse unor actiuni de infrumusetare cat mai curand…

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.