Home » Prezentari

GAZ 69A DeAgostini – pareri personale

23 May 2012 2 Comments 2,327 vizualizări

Astazi, dupa o ploaie torentiala, pe la 12, am reusit sa ies in oras sa caut macheta. Am umblat cu limba scoasa si numai dupa o ora de mars pe la toate tarabele stiute, am gasit una langa magazinul Ialomita, care mai avea fix doua machete. Din 10 primite! Cat studiam eu una, s-a mai infintat un doritor dar am fost iute si le-am luat in mana pe ambele. Nu aveam chef sa mai umblu pana la MB-uri! Asa ca tac! Nu am avut de unde alege!

Mda, si rele si bune! Cu ce sa incep? Cu asteptarile… ca find vorba de o sovietica, credeam ca DEA nu-si va da cu tesla lui Putin drept intre… neajunsuri. Dar si-au dat… si inca foarte tare! Sa o luam cu partea buna, ca sa nu spuna lumea ca sunt carcotas!

Matrita metalica ceva mai curata. Cel putin sasiul este drept, nu hait ca la M461. Detalii evidente si care lipsesc la M461 pe capota motorului, inchizatoarele, carligele de blocare a parbrizului si sigurantele capotei dau o nota de autenticitate. Stergatoarele de parbriz bine realizate. Apare si teava de alimentare cu combustibil. Rotile mult mai bine executate, cu cauciucuri mult mai potrivite cu realitatea, desi garda la sol pare ceva mai mica decat ar trebui. Mai apar frumos si inchizatoarele oblonului din spate. Asta a fost de bine! Doar asta!

Am cunoscut bine aceasta masina. Am condus zeci de ore in armata. Exact acest model, doar ca usile aveau rame si pe iarna se agata o prelata de ele. Deci ajungem la prelata… ORIBILA! Matrita defectuoasa, cu bavuri ca la masinutele de 2,5 lei de pe vremuri. Daca la M461 lipseau clispurile laterale la usa, la asta lipseste cusatura dublurii elementului de fixare pe rama, element distinct in imaginea acestei masini. Partea de plafon e superba…. ca si acoperis metalic. Nu are nimic a face cu o prelata. Nici o cuta, nici o curbura. Nu pare prelata in ruptul capului…. Ca sa nu mai vorbesc de culoarea oribila! Pare o copertina de trasura mortuara! Nici daca o intareau rusii cu aracet ea nu ar fi stat atat de intinsa pe masina. Prelata asta distruge toata frumusetea machetei… de colectie! Ca sa nu mai zic nimic de vopseaua aplicata pe masina! Nu e nici kaki, nici verde vanatoresc! Frunza verde de Gaz rusesc!

Numarul din spate pare scos de la o caruta si pus pe macheta pentru ca nu aveau ce sa puna in loc de numar. Cu carligul de remorcare au dat-o iar in bara. Daca la M461 avea o pozitie nefireasca, rasucita la 90 de grade, la CAZ 69 e pus la 180 de grade, adica de-an curulea! Cu siguranta carligului in jos…. Mai mare rasul! Proiectorul ara gaura pentru geam strapunsa prin carcasa pana in spate. Vizibil probabil pentru ca soferul sa vada ca e farul aprins….

Eu am cumparat doua machete. Nici una nu are volanul drept! Lipite cash! Proiectorul e cu geamul iesit in afara, gros si grosolan montat. La una am parbrizul zgariat, dar merge, pare spart natural de o piatra sarita!Dar sunt multumit! Una din ele va fi decapotabila, rosie ca focul!

Acum va las sa ma injurati! Eu ma duc sa mai dau o mana de vopsea la noua mea cisterna ARO 320! Na, ca m-am dat de gol!

PS. Daca s-ar gasi piese de schimb, as cumpara doar capota si rotile pentru a imbunatati M461!

2 Comments »

  • Petru said:

    Treaba sta cam in felul urmator: fiind facute pe un vapor aflat in miscare, si din cauza balansului cat si din virtutea inertiei, chinezii au trebuit sa faca echilibristica cat si sa lucreze la machete in acelasi timp.De aici si defectele.

    P.S. Abia astept pozele la Aro 320.

  • tudor said:

    Macheta asta mi se pare ca arata chiar OK. Iar cu IMS nu admite comparatie, e mult mai bine realizata. Culoarea e OK, iar macheta arata bine. E drept puteau fi ceva cute pe coviltir dar asta e. Mie mi se pare OK.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.