Home » Tunare Masinute

Gaz M22 Volga – salvare

9 August 2012 No Comment 2,623 vizualizări

Stimulat de imaginile din revista nr. 23, in care frumoasa Volga Universal este prezentata in postura de masina salvarii, stimulat si de amintirile din copilarie, cand le vedeam insirate in curtea spitalului vechi din Constanta, am decis ca este cazul sa reproduc si aceasta varianta a break-ului M22. Asadar am trecut la treaba prin detasarea tuturor accesoriilor. Foarte interesant si binevenit este modul in care ornamentul nichelat din partea de jos laterale, este din plastic si detasabil de pe caroserie.

Dupa indepartarea stratului original de vopsea, am ajustat bavurile metalice si am dat cu spray auto acrilic alb in trei straturi la intervale de 30 minute, apoi am lasat masina o zi la uscat, pentru ca la manipulare, in prima zi, riscul de amprentare este foarte mare. Am prestat apoi gaurile pentru farul cu crucea rosie din plafon, doar rectificand unghiul gaurii de la antena, si apoi am executat o gaura de 1mm in aripa stanga, pentru proiectorul auxiliar…

La interior, am indepartat canapeaua din spate si am executat din forex de 1 mm grosime, panoul despartitor dintre sofer si partea utilitara a salvarii. Canapeaua soferului am vopsit-o in gri si portierele la interior au capatat culoarea alba, dupa care am “nichelat” manerele usilor si am dat cu negru si maro cotierele.

Bordul a luat in sfarsit culoarea care trebuia salvarii, adica gri deasupra, alb in partea frontala si aparatele, alamurile, radioul au fost argintate cu markerul de vopsea argintie. Vitezometrul a fost vopsit in bleu si alb conform imaginilor din revista. Volanul, dupa detasare, a fost vopsit conform imaginilor cu argintiu si fildes.

Toate geamurile au fot imbunatatite prin vopsirea cu argintiu a ramelor si respectiv cu negru a chederului la ultimul geam fix din spate. Luneta a capatat cheder negru, facut cu markerul pe bordura geamului. La parbriz, am facut chederul cu marker negru direct pe caroserie. Geamurile din partea utilitara, au fost matuite prin aplicarea unui scoch alb-mat pe interior.

Am realizat manual in Corel sigla de pe bot si inscrisul specific marca Volga de pe aripi. Am folosit doua faruri de la niste vehicule distruse, unul pe post de far cu cruce rosie pe plafon, si unul pe post de reflector suplimentar pe aripa stanga. Am montat si o oglinda exterioara pe partea soferului, conform imaginilor din revista, oglinda facuta din carton si piciorus de tranzistor.

Dupa ce am vopsit si lampile semnalizare fata cu alb mat, am inscriptionat vehiculul cu numere de Constanta. La final, zic eu, a rezultat inca o masina DeAgostini-Prognosis pentru colectia mea.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.