Home » Tunare Masinute

GAZ-ul rusesc la Slobozia Mare

7 December 2012 One Comment 2,307 vizualizări

Fireste ca inginerii de la Atelierele PanArin din Slobozia Mare nu au rezistat tentatiei reabilitarii acestei minunate masini de epoca, mai ales ca face parte din categoria celor indragite de noi. Provocarea a fost prea pe fata si am vrut sa dam o lectie lui DeAgostini despre cum trebuie sa arate o masina de epoca pentru a se ridica la valoarea ei istorica.

Am ales o combinatie de culori care pe mine ma incanta. Negru/rosu la caroserie, nichelaje peste nichelaje si copertina deschisa la culoare! Pentru demontare, este nevoie de ceva indemanare, deoarece macheta are interiorul montat diferit fata de machetele precedente. Practic la montare, chinezii au introdus pe dedesubt platforma de interior fara bancheta din spate, pe care au montat-o ulterior, pe deasupra, prin lipire si astfel grupul interior a ramas blocat in caroseria tip corabie. Odata scos interiorul, copertina se desprinde foarte usor fiind lipita numai in spate.

Mobilierul interior a fost vopsit cu maro si argintiu, in combinatii estetice. Rama parbrizului, rama farurilor si stopul din spate au fost cromate si ele. La fel si goarna claxonului. Copertina a fost curatata prin inmuiere in lichid de frana 24 de ore si apoi vopsita in culoarea aleasa, dupa care, barele de fixare au fost cromate cu marcherul de cron, la fel ca si esapamentul. Au fost cromate si capacul rezervorului de combustibil, precum si ornamentul ce desparte capota motorului de restul caroseriei. Pentru inelul alb de pe cauciucuri a fost folosit un marker cu vopsea alba, cu care s-au dat doua straturi, la diferenta de 12 ore. Axul butucurilor de la roti a fost cromat si el. Lampa spate, dupa cromare, a primit lentile rosii.  S-au mai cromat si bridele de fixare a farurilor si a numarului frontal. Manetele de pe langa volan au fost si ele frumos nichelate. Urmeaza imbunatatiri prin cromare si vopsire mobilier si la modelul original, care isi va pastra culoarea de baza! In final, a rezultat o macheta de mare frumusete!

One Comment »

  • Butnariu Cristian said:

    Splendid !Combinatia de culori este nemaipomenita !Schimba complet identitatea, aduce mai mult a “Bonnie&Clide – GAZ” Detaliile sant cele care fac diferenta.Interiorul, “nichelajele” stopul si copertina asortata . . . . ! Felicitari !

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.