Home » Colectia AUTO

Ikarus 260 scara 1:72

16 April 2015 2 Comments 3,409 vizualizări

Amintirile din adolescenta mea de liceean iubitor de autobuze mi-au fost trezite ieri de darul surpriza facut de bunul meu prieten Peter.

Vizita lui a fost o mare bucurie pentru mine, mai ales ca nu ne vazusem de cam un an de zile.

Prietenia nostra merita cateva ceasuri de taifasuri pe teme machetistice. Am petrecut momente superbe si la un moment dat Peter a scos macheta din traistuta iepulasului de Paste…

Am fost foarte bucuros mai ales ca in vremea la care faceam referire, la Constanta, au sosit la un moment dat cateva Ikarus 260, exact aceasta culoare (doar barele si jantele erau crem), care au aparut exact pe ruta cu care ma duceam la liceu.

Bucuros si curios nevoie mare, avand abonament de liceu, la iesirea de la cursuri stateam in statie pana aparea autobuzul acesta si apoi faceam cateva ture prin oras cu el. Fascinat de frumusetea bordului, stateam cu fata lipita de geamul glazvantului de la sofer si ma zgaiam la toate beculetele pana mi se lipea nasul pe plexiglas.

Cu multa bucurie mi-am intregit colectia de autobuze scara 1/72, amintiri ale copilariei. Imi mai lisesc doua autobuze din colectia care ma face sa zambesc. Un IK4 si o Karosa hidramata!

Multumesc din inima Peter! Autobuzul va intra curand la atelier pentru mici imbunatatiri de aspect general si inscriptionare conforma cu epoca IJTL Conastanta.

2 Comments »

  • Paul Parlea said:

    He he! Eu imi amintesc si acum de Ikarusurile 260 galbene din Bucuresti. Pe langa culoare, care imi placea la nebunie, erau si mai confortabile, si mai rapide decat DACurile 112 care impanzeau si ele tara la acea vreme.
    Un amanunt interesant la 260 era (tin minte foarte bine) ca barele si manerele de pe spatarele scaunelor erau la baza construite din armatura de fier pentru constructii (avea niste striatii oblice). Ele erau acoperite cu cauciuc (sau alt material asemanator, negru), dar pe alocuri se mai scorojea…

  • tudor said:

    Si eu imi amintesc IK260 galbene din Bucuresti…nu doar ca erau mai rapide si mai silentioase si ceva mai eco decat DAC 112 U, dar imi placeau scaunele tapitate, ceva inedit la un autobus al RATB. IK4 in Bucuresti au mers peste 20 ani, ultimul in serviciu de transport calatori il tin minte pe 304 , prin 95-96 avea nr 611. Era foarte ingrijit. De asemeni, imi amintesc si ROMAN 112, ROMAN 112E ( care tot DAC se numeau ). Karosa nu le-am mai prins, sunt nascut in 1982…si din pacate ITB le retrasese demult…am prins in schimb SM11…care din pacate la ITB nu au avut viata prea lunga, si erau in stare destul de rea, am inteles ca aveau probleme de sasiu si structura de rezistenta si din cauza ruginii.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.