Home » Tunare Masinute

Inceputul sfarsitului

5 April 2014 No Comment 2,257 vizualizări

Se spune ca modelismul atinge punctul final atunci cand se ajunge la stapanirea tehnicilor de imbatranire a machetelor. Am mai incercat asta timid, cu machetele de casute de la diorama cu  ceva ani in urma, si am avut doar usoare tentative pe masinute. De data asta, stimulat de amicul meu, am trecut la documentare pe net si asta numai pentru ca el mi-a trimis un tractor scara 1/35 pentru imbatranire.

Asadar, sa trecem la treaba! Mai intai vizionam niste filmulete pe net…. mai apoi cautam prin uscator cutia cu suruburi prinse de ploaie in balcon si ruginite varza… o sa vedeti la ce ne trebuiesc! Apoi demontarea jucariei stralucitoare. In fapt, mai intai m-am jucat cu treptele cabinei, pe care le-am murdarit de nori folosind pigmenti specifici. Apoi, pentru ca ma enerva felul in care macheta se inscria in viraje, patinand cu spatele din cauza axului comun pe ambele roti, am desfacut cu mare greutate rotile din spate si le-am separat tractiunea, fiecare rotindu-se acum individual. Masina se inscrie superb acum in cele mai stranse viraje….

A urmat esaparea, tubul vertical fiind exterm de stilizat, plin de bavuri. Am inlaturat bavurile, gurile de turnare si resturile neglijate de fabricant, apoi am imitat gaura tevii cu ajutorul unui spiral adecvat, dupa care am procedat la maturarea tevii (care nu poate fi stralucitoare acolo unde iese fum si degaja temperatura mare)…

Rotile, cu cauciucuri noi noute sunt de domeniul trecutului. Au fost inlaturate bavurile si au disparut liniile de imbinare ale matritelor. Cauciucurile au fost matuite pe laterale, usor uzate pe amprente si apoi murdarite cu rugina din cutia mentionata mai sus….spre a imita pamantul de pe ele. La final se vor fixa cu un lac mat special, dupa ce il vom procura de la Revell. Restul de noroi il voi face cu chit revell, dar iar trebuie sa mai astept caci ce aveam in tub, luat acum 3 ani, s-a intarit si nu mai este utilizabil….

Jantele au fost nitel murdarite, astfel inact sa scoata in evidenta suruburile, prezoanele si alte detalii estompate in albul stralucitor initial….

Continuarea maine…!

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.