Home » Tunare Masinute

Încercarea moarte n-are

28 January 2014 No Comment 2,880 vizualizări

De la Dacia 1300 de Bucuresti, la Renault 12 de Bogota

Ieri prezentam Renaultul 12 din colectia Columbiana, la care am intervenit nitelus pentru inbunatatiri. Ca o gluma l-am prezentat ca si cand ar fi facut de mine acasa! Sper ca nu a fost cu suparare. As fi vrut eu sa pot face atat de bine o modifcare de genul. Din pacate, tehnologia home nu poate suplini productia de fabrica, vopsirea si tampografierea computerizata. Totusi am incercat! Decat gustul amar al intrangerii prin neincercare, mai bine satisfactia unei incercari temerare de a face ceva ce nu ai mai facut niciodata. Chiar daca rezultatul nu este pe masura asteptarilor…

Deci s-a luat o Dacia si s-a transformat intr-un Renault 12 gen Columbia. Au fost folosite o masca de la alt Renault distrus, bare de la dacia papuc fata si dacia 1310 spate. Fireste cu modificarile aferente. Semnalizarile fata au fost polizate. S-a modificat si aerisirea de pe montantul spate. Am ales varianta cu stopurile mici clasice si spatele vopsit in negru. Culoarea masinii s-a ales dupa vizionari pe net si dupa verificarea magaziei de vopseluri ale atelierelor PanArin. Marea provocare a fost ornamentul de la portbagaj si inscrisul Renault care trebuia sa ramana pe culoare deschisa. Dupa mai multe teste si idei incercate pe o batrana dacia, am gasit o solutie acceptabila pentru conditia home made. Nu sunt un maestru, nu sunt un profesionist. Sunt doar un amator care incerc de fiecare data sa cumulez experienta si sa scot niste machete care sa imi placa. Uneori reusesc mai bine, alteori o dau in bara. De data asta doar m-am descurcat… Oricum, era de mult planificat si un Renault 12 si sunt bucuros ca am reusit sa imi implinesc visul.

Ca si machete mici, DeAgostini, mai am in lucru perechea de Canadiene a lui Edy si salvarea cea noua Dacia CN, dupa care pauza la DeAgostini. Am nevoie de toata energia creatoare pentru a definitiva proiectul Autospecialei de pompieri Roman diesel.

Leave a response!

Adăugați un comentariu mai jos pe tema materialului prezentat.

Fiți amabili. Nu înjurați. Rămâneți pe topic. Fără spam.